A vietnámi kommunisták nagyra értékelik a Magyar Munkáspárt munkáját

HírKlikk 2024. augusztus 26. 08:15 2024. aug. 26. 08:15

Augusztus 21-én a Vietnámi Kommunista Párt Ho Si Minh városi bizottságának küldöttsége látogatott el a Magyar Munkáspárt Munkácsy Mihály utcai székházába - derül ki a párt honlapjáról.

A Munkáspárt honlapján olvasható tudósítás szerint Nguyen Ho Hai, a városi pártbizottság másodtitkára, a városi tanács helyettes vezetője elmondta, hogy a vietnámi nép sohasem felejti el azt a segítséget, amelyet Magyarország adott a felszabadító háború és az újjáépítés idején. Nagyra értékelik azt a munkát, amelyet a Magyar Munkáspárt az elmúlt évtizedekben végzett Magyarország függetlensége, a magyar nép boldogulása és a magyar-vietnámi kapcsolatok fejlesztése érdekében.

Ho Si Minh város GDP-je 2024-ben 6,46 százalékkal nőtt, az év végére várható 7,5 százalék lesz, 2025-re pedig eléri a 8,5 százalékot. A város adja egész Vietnám GDP-jének 22 százalékát, jövőre 25 pedig százalékát. A város lesz Vietnam digitális gazdaságának központja és 2030-ra Délkelet-Ázsia gazdasági központja.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke gratulált „azokhoz a sikerekhez, amelyet Ho Si Minh város elért a vietnámi szocializmus építésében".



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom