Áder János felesége egy angyalka kerámiát ajándékozott a kardiológiai intézet dolgozóinak

HírKlikk 2020. május 12. 11:19 2020. máj. 12. 11:19

Az ápolók szívvel-lélekkel dolgoznak, hivatásukért hálával tartozunk nekik – hangsúlyozta a köztársasági elnök felesége – az ápolók nemzetközi napja alkalmából – hétfőn, Budapesten.

Herczegh Anita a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet előtt tartott ünnepségen az ápolók munkáját méltatva, kiemelte: „ezt a jó szívet" szeretné megköszönni az ápolók nemzetközi napjához, illetve az ápolók és szülésznők nemzetközi évéhez is kapcsolódva.     

A koronavírus-járványra utalva, úgy folytatta, hogy nemcsak ezért napért és a rendkívüli évért, valamint a megfeszített munkáért tartozunk köszönettel és hálával számukra, hanem teljes hivatásukért.

Herczegh Anita szerint, a jelenlegi járványhelyzetben a betegek és rászorulók önzetlen segítésének készségét, képességét kellene eltanulni az ápolóktól.     

A köztársasági elnök felesége, aki amellett hogy a szívkórház dolgozóinak egy angyalkát formázó kerámiát adományozott, és virággal köszöntötte az ápolókat, a Sándor-palota ablakába kitett piros szívvel is kifejezte háláját. 

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben évente 9000 ezer fekvőbeteget gyógyítanak és mintegy 100 ezer járóbeteget látnak el. Az intézetben 345 ápoló dolgozik – hangzott el az eseményen. Az ápolók nemzetközi napját minden év május 12-én ünneplik – a 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale angol ápolónő, a modern ápolónőképzés megalapozója emlékére.

Forrás: MTI