Afgán-magyar közös ős

Bánó András 2020. július 11. 06:21 2020. júl. 11. 06:21

Nem tudtam miért nem tudok aludni napok óta? Miért nem jön a szememre álom, még akkor sem, ha hosszabb ideje becsukva tartom? Mostanra kiderült: amiről én hiába morfondíroztam, amiről hiába gondolkoztam, azt Kásler Miklós miniszter bejelentette: az Árpád-házi dinasztia 4500 éve, a mai Afganisztán északi részén alakult ki.

Sutba az összes történelemkönyvvel, szemétre azzal, amit a finnugor rokonságról, Attila leszármazottairól, az Etelközről és a besenyőkről tanultunk! Még Orbán Viktor is jobb, ha kukoricára térdepel a sarokban a „magyarok mindegyikében van egy kis kipcsak vér” című elméletével.

Kásler ugyanis megfellebezhetetlenül állítja: „az archeogenetikai vizsgálatok alapján, az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt”. 

Kásler Miklós ismertette: Baktria területéről lassú mozgás indult el nyugati és északi irányba, majd kétezer évvel ezelőtt. Akkor már az „Árpádok" családja és rokonaik az Uráltól délre és nyugatra helyezkedtek el. A miniszter nagyon valószínűnek nevezte, hogy a dinasztia és a kísérő népek innen folytatták tovább az útjukat.

Kásler Miklós a vizsgálatok módszertanáról a többi között elmondta: sikerült meghatározni az „Árpádokra" jellemző DNS-szakaszt a III. Bélaként meghatározott férficsontvázból vett mintában. Mások mellett, sikerült beazonosítani II. (Vak) Béla csontvázát is a Mátyás-templom altemplomi szarkofágjában eltemetett maradványok között. A miniszter szerint, az ezt követően zajlott vizsgálatok az „Árpádok" DNS-ét alcsoportokra bontották, aminek eredményeképpen „térben és időben" is el tudták helyezni őket a történelemben. A dinasztia az ókori Baktria, a mai Afganisztán északi területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt. 

Nincs mese, ezek után az EMMI első emberének döntenie kell, hogy a legújabb történelemkönyvek hirdethetik-e az eddig hitelesnek tekintett történelmi tényeket, vagy máris át kell írni az őskor helyett most bevezetendő őstörténet tantárgyat?

Keblünkre kellene ölelni ezek után a Röszkénél bebocsáttatásra váró afgán menekülteket, vagy továbbra is durván, erőszakosan meg kell tiltani nekik, hogy ősi rokonaik földjére lépjenek?

Nagy dilemmában lehet most Bakondi György is, feltéve, ha olvasta Kásler megnyilatkozását.