A Lánchíd nem lehet ellenzékben

HírKlikk 2020. június 29. 15:20 2020. jún. 29. 15:20

Hétfőn, az Országgyűlésben, már a napirend megkezdése előtt is szóba került a Lánchíd felújításának ügye.

A Lánchíd a nemzet szimbóluma, amit a Fidesz kicsinyes politikai indíttatásból szét akar szakítani

– kezdte a napirend előtti felszólalását Molnár Zsolt MSZP-s képviselő, aki azt is kijelentette: „a Lánchíd nem lehet ellenzékben".

Mit gondolna Széchenyi István, mit gondolnának a Hídegylet tagjai arról, hogy egy stadion töredéke az az összeg, ami hiányzik a híd felújításához, miközben nemcsak stadionokra, de tűzijátékra és kisvasútra is jut pénz? – kérdezte az MSZP-s politikus.

Orbán Balázs miniszterhelyettes szerint, „az elmúlt tíz évben a kormányzati politikának Budapest volt a legnagyobb nettó haszonélvezője”.

A Lánchíd felújítása fontos dolog, mondta a miniszterhelyettes, aki szerint a kormány az önkormányzati választások előtt döntött arról, hogy támogatni fogja a felújítást, most pedig nem értik, hogy a fővárosi vezetés „miért nem csinál semmit”, miközben a számláján a munkálatokhoz szükséges összeg hatszorosa áll rendelkezésre.

Az MSZP-s Harangozó Tamás már az azonnali kérdések órájában kérdezett a Lánchídról, ő Orbán Viktor miniszterelnöknek címezte a kérdését. Miért nem ér a híd a kormánynak annyit, mint háromnapi mulatozás? – utalt az MSZP-s politikus az augusztus 20-ra tervezett ünnepségre.

Orbán Viktor válaszában arról beszélt, hogy Budapest 180 milliárdos állampapír-állománnyal rendelkezik.

Viszontválaszában az MSZP képviselője azt kérdezte: ha ez a pénz a fővárosnál ott van, akkor Tarlós az elmúlt években „mi a rossebet csinált"?

Orbán Viktor válaszában azt mondta: nem a pénz, hanem a szakértelem hiányzik a híd felújításához. Arra a kérdésre, hogy Tarlós mit csinált, amíg ő vezette a fővárost, Orbán nem válaszolt.