Aleva Márta: ezek bűnözők, én pedig megragadtam az alkalmat, hogy megmutassam

Lukácsi Katalin 2023. szeptember 19. 14:20 2023. szept. 19. 14:20

„Ez a mostani akció felrobbantotta a netet. Nem is gondoltam volna, hogy ekkora hatása lesz. Tele van vele a sajtó. Nem hiszem, hogy ezek után sok kedve lesz bárkinek megkörnyékezni egy kutyapártost” – mondta Aleva Márta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) „passzivistája” a Hírklikknek. Az interjú előzménye, hogy hétfőn végigsöpört a magyar nyilvánosságban az a leleplező írás, amelyben Aleva Márta szerepvállalásának köszönhetően bemutatták, miként akarta egy XVIII. kerületi fideszes politikus, Lévai István Zoltán megvesztegetni az MKKP-st abból a célból, hogy növelje az ő esélyeit a jövő évi polgármester-választáson. Aleva fellépése egyébként inspirációt jelenthet az ellenzék számára.

A Válasz Online cikkét olvasva, elsőként az jutott eszembe, hogy komoly kockázatvállalás volt öntől szemtől szemben, lényegében tőrbe csalni egy vezető helyi fideszes politikust. Lelkileg hogyan érintette az ügy?

Van az A) válasz, az a vicces, hogy nincs is lelkem, tehát nem volt nagyon nehéz. Van a B) válasz, pedig komoly, hogy én azt gondolom, hogy rendszerszintű a korrupció, és aki részt vesz ebben a rendszerben, az lehet, hogy csak egy cuki exalpolgármesternek tűnik, de számomra ő is felelős azért, hogy itt tart a hazám, az oktatás, az egészségügy és így tovább. Ellenük föllépek minden lehetséges eszközzel. Nagyon kevesek és szerények az eszközeim, de azokkal élek. Úgy tudtam ezt az akciót megcsinálni, hogy nem lepődtem meg egyáltalán azon, hogy megpróbáltak megkenni, korrumpálni vagy „segíteni”. Hiszen ez csak nálam már a harmadik ilyen eset!

Korábban hasonló módon megkeresték már Budapest 13-as választókörzetében a barátomat, Bojti Bencét, aki szintén a Kutyapárt színeiben indult. Ott már elhangzott az a mondat, hogy „ha valamire szükségetek van, szóljatok”, mire a kutyapártos azt válaszolta, hogy „köszi szépen, nekem van szakmám, nem akarok én politikus lenni”. Aztán 2022 februárjában az aláírásgyűjtéseknél akartak mindenáron „segíteni”. Majd megfeszültek, hogy elvegyenek tőlem íveket, és „tuti” nevekkel töltsék ki azokat. Az, hogy korruptak, az sem a választási rendszerre, sem az egész létezésükre tekintettel nem meglepő, én pedig megragadtam az alkalmat, amikor lehetőségem volt ez ellen a rendszer ellen valamit tenni.

A Fidesz kommunikációjában rendre visszatérő fordulat, hogy az áldozatot kiáltják ki bűnösnek, és a bűnöst áldozatnak. Felkészült arra, amit az akciója után a propagandától kaphat?

Nagyon őszintén azt mondom, hogy én lesz@rom. Ami a Fidesz-médiában megy, az A-tól Z-ig hazugság, férjen el ott még egy! Hogy a Lévai lesz a szent, és én meg a gonosz. Az, hogy milyen lejárató kampány indul ellenem a TV2-n és ilyen helyeken… hát, hogy mondjam, nem járunk össze azokkal az emberekkel, akik azokat a médiumokat fogyasztják.

Pártjában, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártban az Ön akciójának hatására készül-e stratégia hasonló esetekre, ha ugyanígy megkeresné jelöltjeiket a Fidesz? Vagy az lesz a stratégia, amit ön véghez vitt?

Azt reméljük most, hogy ennek hatására soha többet nem fordul ilyen eset elő. Belebuktak már egyszer abba, hogy választási íveket akartak elszedni tőlünk, és nem hagytuk magunkat. Ez a mostani akció pedig felrobbantotta a netet. Nem is gondoltam volna, hogy ekkora hatása lesz. Tele van vele a sajtó. Nem hiszem, hogy ezek után sok kedve lesz bárkinek megkörnyékezni egy kutyapártost. Mert ennek tétje van. Lelepleződése miatt most szerintem ugrott Lévai polgármesteri indulásának az esélye és az egész tyúksz@ros kis élete. Ezt nem akarhatja senki sem.

Mit gondol, mi lesz mindennek a hatása?

Stumpf Andrással, a Válasz Online munkatársával három hónapon keresztül sokat dolgoztunk ezen a cikken. Most viszont jól mutatja a közélet állapotát, hogy aznap mindenki foglalkozik vele. Meglepődve tapasztaltam, hogy RTL Klubtól Mérő Veráig mindenkinek érdekes vagyok. Én csak két percig leszek érdekes, de jó lenne azt remélni, hogy maga az ügy elgondolkodtat sokakat. A mérések szerint a korrupció már senkinél nem veri ki a biztosítékot, de most az derült ki, hogy kötelező korruptnak lenni. Remélem, hogy ez a leleplezés magát a rendszert leplezi le, és nem csak Lévait.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom