Álló taps köszöntötte Bayer Zsoltot

HírKlikk 2024. február 3. 13:34 2024. feb. 3. 13:34

A Bayer Show közönsége fogadta állva Bayer Zsoltot, aki kijelentette, pontosan tudja, minek szól a taps.

A részletet a Hír TV közölte:

Bayer azt mondta:

„Gondolkodtam, hogy mondjak-e valamit, de úgy döntöttem, nem mondok. Egyrészt azért, mert amit el tudtam volna mondani, azt megírtam, másrészt ha mondanék valamit, akkor ki kéne mondanom valakinek a nevét, akkor pedig mocskosnak érezném magam. Úgyhogy köszönöm még egyszer. Megértettem”.

Bayer Zsolt nagyapjáról, Gyimes Károlyról múlt héten írta meg Ungváry Krisztián történész, hogy nemcsak nyilas volt, de ő volt az, aki a hüvelyi motozást tanította be a kiskőrösi gettóban. Később pedig az ÁVH-nak is jelentett. Ungváry arról értekezett, hogy hogyan határozta meg ez a múlt Bayer Zsoltot. Ebből pedig kibontakozott a hét legnagyobb közéleti vitája. Erről itt írt a Hírklikk is részletesen.

Bayer válasza nem maradt el.

Először még az átlagosnál jóval kevésbé gyalázkodó hangvételű cikkben reagált a Magyar Nemzetben, amiben arról ír, hogy a családjának lesz most dolga, hogy szembenézzen a múlttal – és még megköszöni Ungvárynak azt, amit kikutatott (még akkor is, ha szerinte ezt nem jó szándékból tette).

Aztán a Magyar Nemzetben megjelent a Nagyapák, krisztiánok, provokatőrök című véleménycikk Pozsgai Zsolttól, amiben a szerző a Krisztián nevet végig következetesen kisbetűvel írja, és ilyen megállapításokat tesz:

„Nem adom a családom legendáit. Nem hagyom, hogy bármelyik krisztián kikezdje őket. B. Zs. higgadt, szép választ adott egy mérgezésre. Én azonban attól félek, ha valaki az enyéim ellen támad, a fizikai ellenállást választom. Még ha tudom is, hogy a soros krisztián épp ezt akarja kiprovokálni.”

A 444 megírta, hogy cikket Bayer Zsolt megosztotta a blogján, és annyit fűzött hozzá:

„Hát így. Pont így…”

Forrás: 444/Hírklikk