Amerikai lista Orbán embereiről

HírKlikk 2019. május 16. 12:20 2019. máj. 16. 12:20

Az Egyesült Államok összeállított egy listát az Orbán Viktorhoz közelálló emberekről, akiket szankciókkal sújthat - írta a Bloomberg hírügynökség a The Wall Street Journal csak előfizetők számára hozzáférhető értesülésére hivatkozva. Eszerint ez arra az esetre szóló opció lehet, ha a magyar miniszterelnök az amerikai közeledés ellenére nem kész teljesíteni a NATO-val kapcsolatos kötelezettségeit.

A szankciókkal való fenyegetés alig egy nappal azután látott napvilágot, hogy Donald Trump elnök fogadta Orbán Viktort, miután az Egyesült Államok előtte tíz éven át igyekezett elszigetelni a magyar miniszterelnököt a Moszkvához, és újabban Pekinghez fűződő, egyre mélyülő kapcsolatai miatt. A The Wall Street Journal kedden késő este közzétett értesülésével kapcsolatban nem nevezte meg forrásait, amelyek szerint az illetőket korrupció miatt szankcionálhatják. A források szerint Mészáros Lőrincről, Tiborcz Istvánról - Orbán vejéről -, és Rogán Antalról van szó.

Kovács Zoltán államtitkár egy e-mailben feltett kérdésre azt válaszolta: „Nem reagálunk megalapozatlan hamis hírekre”. A jelentés megállapította, hogy Orbán Viktor hosszú ideje szálka Amerika szemében, felsorolta ennek okait, és végül emlékeztetett rá, hogy 2014-ben az Egyesült Államok már feketelistára tett magyar tisztségviselőket, akiknek korrupció vádjával megtiltotta, hogy beutazzanak az Egyesült Államokba.

Forrás: Hírklikk