Amerikai nagykövet: Magyarország jól tudja, milyen előnyökkel járna Svédország NATO-tagsága

HírKlikk 2023. szeptember 15. 18:00 2023. szept. 15. 18:00

„Magyarország jól tudja, milyen előnyökkel jár Svédország NATO-tagsága”, mondta David Pressman amerikai nagykövet egy pénteki eseményen, ahol újságírókkal beszélgetett.

Szijjártó Péter külügyminiszter újabb indokot talált a nyilvánosság előtt a halogatásra. A külügyminiszternek most elvileg egy svéd tananyagként megjelölt 2019-es videó szúrja a szemét, ami a NER kevésbé elegáns húzásaival szemlélteti a magyar demokrácia hanyatlását, mint a Népszabadság bezárása vagy a CEU elkergetése.

Az amerikai nagykövet azt mondta: „a Magyar Honvédség minden egyes vadászgépe svéd repülőgép. Az összes repülő karbantartását a svéd hadsereg támogatja. Magyarország jól tudja, milyen óriási előnyökkel járna Svédország csatlakozása a NATO-hoz valamennyi szövetségesnek”. Beszélt arról is, hogy mivel már maga Orbán Viktor miniszterelnök is kijelentette, hogy támogatja Svédország szövetségi tagságát, nagyon várja a magyar kormány és a parlament gyors fellépését – írja a 444.

Az Ukrajna elleni invázió hatására Svédország már tavaly májusban beadta a csatlakozási kérelmét a NATO-hoz, de azt Magyarország és Törökország nem ratifikálta. 

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom