„Amikor az a két ember a Kossuth-nótát énekelte, megsemmisülve éreztem magam”

HírKlikk 2018. október 18. 08:28 2018. okt. 18. 08:28

Új könyvön dolgozik Gerlóczy Márton, az országgal viszont már nem foglalkozik a tavaszi választás óta.

„Elég sok identitásváltáson mentem már keresztül az életemben, szeretném feldolgozni ennek a történetét” – avatta be a HVG-t épp most készülő könyve hátterébe Gerlózy Márton. Már legelső regénye, a 2003-ban megjelent Igazolt hiányzás is önéletrajzi ihletésű volt. A mostani, tizedik, állítása szerint a legfontosabb könyve, az apai ág történetét mutatja be.  

A könyvével igen, az országgal viszont már nem foglalkozik a tavaszi választás óta.

„Április 8-án, amikor az a két ember a Kossuth-nótát énekelte a tévében, megsemmisülve éreztem magam. Megalázva, kiröhögve, eltaposva. Négy napig ki sem jöttem a lakásból, nem akartam látni azokat az embereket, akik ezt hagyják”

– mondja, hozzátéve, hogy mindenki megérdemli a sorsát, a pökhendi ellenzéki sajtó is, amelyik például ezt a mondatot majd jól kihúzza.

Ami az első regénye sikerét illeti – az Igazolt hiányzást harmincezer példányban adták el egy nagyszabású kampánynak is köszönhetően –, Gerlóczy szerint „Magyarországon az megy, ami körül sok vita van. Ha nagyon sokan utálják, akkor elkezdik sokan szeretni. És fordítva: ha sokan szeretik, sokan elkezdik utálni.”

Forrás: HVG