Amikor Bayer és más rasszisták a rasszizmus ellen tüntetnek

Föld S. Péter 2020. január 28. 17:20 2020. jan. 28. 17:20

Bayer Zsolt játssza a hülyét, úgy tesz, mintha nem tudna magyarul és egy érthető, legföljebb közepesen nehéz magyar szöveget sem volna képes értelmezni. A Fidesz erzsébetvárosi szervezete, a KDNP és a Fidelitas is csatlakozik a számtalanszor rasszizmuson és antiszemitizmuson kapott kormánypárti „publicistához”. Ők is eljátsszák, hogy kiverte náluk a biztosítékot az, amit Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere mondott az ATV a Nap híre című műsorában.

Mielőtt elmondanánk, hogy ez az egész mennyire álságos, álszent, és – úgy, ahogy van – pofátlanság, nézzük meg, miről is van szó valójában.

„Ha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlölet-valamiket, amiket ugye fölsoroltunk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés.

Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

Ezt mondta az erzsébetvárosi polgármester az Egyenes beszédben, amiből egy középhaladó magyar nyelvtanfolyamot végzett külföldi is megérti, hogy Niedermüller épp az ellenkezőjét mondta annak, amit Bayer és a mögé felsorakozó, amúgy a valódi rasszista megnyilatkozásokra érzéketlen társai neki tulajdonítanak. Nem tisztünk megvédeni az erzsébetvárosi polgármestert, ám a magyar nyelv, valamint a korrektség végett, mégis értelmeznünk kell a fenti szöveget azok számára, akik most úgy tesznek, mintha nem tudnának magyarul. Lassan írjuk, hogy Bayer Zsolt is megértse: a kormány évek óta tartó idegenellenes hisztériája, homofób propagandája és migránsellenes politikája azt sugallja az embereknek, hogy csak az egészséges, ami fehér, heteroszexuális és keresztény. Ezt, a kormány által felvázolt képet nevezi Niedermüller Péter rémisztőnek és nem a fehéreket, a heterókat, valamint a keresztényeket.

Tudja ezt persze Bayer Zsolt is, és talán még a Fidelitasban sem mindenki annyira korlátolt, mint amilyennek mutatja magát. Csak hát az utóbbi időkben annyiszor kapták már rasszizmuson a csütörtöki vezérszónokukat, és ők ettől annyiszor nem határolódtak el, hogy kifejezetten üdítő volt számukra, hogy végre találtak valamit, amit félre tudnak érteni.

Nem mellesleg, ha már tüntetnek, már csak a költséghatékonyság végett, egy füst alatt Orbán Viktor kijelentései ellen is kirohanhatnának. A miniszterelnök ugyanis a romákat vádolta meg azzal, hogy szándékosan szegregáltatták magukat, és direkt azért szenvedtek el hátrányokat, hogy munka nélkül jussanak jövedelemhez. És tüntethet Bayer, valamint a hozzá csapódó ifjú fideszesek csapata Kósa Lajos ellen is, aki az önkormányzati választásokon elszenvedett fideszes bukta után nem kevesebbet állított, mint hogy a zsidók kénytelenek voltak az újnyilasokra szavazni. A Fidesz eszének is tartott Kósa ezzel nem kevesebbet állított, mint hogy minden szavazóról tudja, hogy zsidó-e vagy sem, valamint azt is, hogy ezek az általa ismert zsidók kire szavaztak. 

Vissza kellene venni a nagy arcból és tüntetés helyett, csöndben maradni. Ez így ugyanis nagyon ciki. Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát, nehogy már a rasszisták tiltakozzanak a rasszizmus ellen!