„Amikor negyedóránként meghal egy magyar, nem a síelés a legnagyobb probléma"

HírKlikk 2020. november 27. 11:20 2020. nov. 27. 11:20

Amikor negyedóránként meghal egy magyar, nem a síelés a legnagyobb probléma! – írja Orbán Viktornak címzett nyílt levelében Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, reagálva a miniszterelnök reggeli rádiós szózatára, amelyben hosszasan kérlelte a magyarokat, hogy idén ne menjenek síelni.

Tóth Bertalan – utalva a kormányfő folyamatos sorosozására – azt kéri Orbán Viktortól, hogy „vegye már észre, Magyarországot nem egy 90 éves öregember fenyegeti, hanem egy gyilkos vírus".

A politikus szerint ha a miniszterelnök kinéz „az oligarchái által mindannyiunk pénzén felújított Karmelita-kolostor ablakán, észre fogja venni, hogy a kórházak már alig bírják a rájuk nehezedő nyomást!"

Tóth szerint jó lett volna, ha a mai rádióinterjújában a sorosozás, a migránsozás és az oltási listákra való feliratkozás ígérgetése helyett, arról beszélt volna, hogy mit tesz az emberek egészségének védelméért és megélhetési biztonságáért, ma és holnap.

„Elmondtam korábban is: helyes, ha gondolnak a jövőre, és gondoskodnak védőoltás beszerzésről, ha majd egyszer elkészül. De a jelent érintő tehetetlen szerencsétlenkedés helyett, azonnali cselekvésre van szükség" – hívja fel a figyelmet.

„Mindjárt itt a karácsony, negyedóránként meghal egy honfitársunk, de a Fidesz-rezsimnek csak az a fontos, hogy miként és meddig lophatnának. Mert a jogállamiság elleni fideszes harc, az újabb és újabb kormányzati törvényjavaslatok erről szólnak!" A politikus szerint „ez a magyar emberek elárulása és cserbenhagyása".

Az MSZP társelnöke úgy véli, ha nem akar a kormány katasztrófát az idei karácsonyból, cselekedni kell.

„- Kezdjék meg az azonnali és tömeges szűrést, és szigorú kontakt-kutatást, mert tudni kell, hogy ki beteg, és ki nem!

- Adjanak 100 százalékos táppénzt azoknak, akik a háziorvos által igazoltan koronavírusos tüneteket mutatnak és karanténba kerülnek! Ez visszaszorítaná a járvány terjedését, mert az emberek nem félnének a kisebb összegű táppénztől és nem mennének betegen dolgozni!

- Adjanak 80 százalékos bértámogatást a munkahelyek megőrzése érdekében!

- Növeljék meg az álláskeresési támogatás összegét havi nettó 100 ezer forintra, és folyósítsák ezt kilenc hónapig azoknak, akik elveszítették a munkahelyüket!

- Duplázzák meg a családi pótlékot, a családtámogatást, a GYES és a GYET összegét!

- Adjanak tisztes megélhetést biztosító nyugdíjat minden idős embernek!"

 – sorolja a a szocialisták követeléseit a párt társelnöke.