Apró lélegzethez jutottak Iványi Gáborék

HírKlikk 2024. szeptember 23. 17:20 2024. szept. 23. 17:20

Több mint 17,5 millió forint gyűlt össze pénteken, Budapesten azon a szolidaritási demonstráción, amelyet a Magyar Evangéliumi Testvérközösség bezáratott iskoláinak a kárvallott diákjaiért és szüleikért rendeztek civilek. A pénzt a bértartozások csökkentésére és a legsürgősebb számlák kiegyenlítésére fordítják.

Ahogy a Hírklikk a hétvégén megírta, hétfőre ígérték a MET-nél, hogy összeszámolják az adománydobozokba bedobált pénzek összegét – ez meg is történt, s bár nekünk szombaton még óvatosan csak annyit saccoltak, hogy legalább pár millió gyűlhetett össze, most kiderült, hogy  ennél azért sokkal több. Forintra-fillérre 17.557.370 forintot dobtak be az adományperselyekbe a demonstrálók a Blaha Lujza téren a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményeinek megmaradásáért. 

„Megtisztelő, megható és életmentő ez az adomány!” – fogalmaz a MET közleménye. Valamennyi diákjuk, ellátottjuk és munkatársuk nevében hálásan köszönik az önzetlen támogatóiknak ezt. Miként a rendezvény „fantasztikus fellépőiknek” és a fáradhatatlan szervezőknek is, hogy kiálltak mellettük. 

A fellépők sora hosszú volt, személyesen vagy videóüzenettel jelen volt Mácsai Pál, Für Anikó, Nagy Zsolt, Pogány Judit, Rost Andrea, Halász Judit, Jordán Tamás, Bródy János, Bódi Kriszta, Cserhalmi György, Bálint András, Szalay Kriszta, Lovas Rozi, továbbá Perintfalvi Rita, Kepes András, Kukorelly Endre, Kollár-Klemencz László, Színész Bob, Galkó Balázs, Kerékgyártó István, Upor László, Hábetler András, Nagy-Bandó András, valamint a Molnár Áron (noÁr), Rainer-Micsinyei Nóra és Lengyel Tamás trió. 

(A rendezvényről bővebben itt olvashatnak)



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom