Stagnál az örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben

HírKlikk 2024. július 11. 12:25 2024. júl. 11. 12:25

Emelkedő tendencia tapasztalható Nyíregyházán, Szegeden és Szolnokon, míg csökkenés látható Székesfehérváron és Tatabányán.

Stagnálást mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.  Azt írták, hogy az év 27. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos szinten az előző héthez viszonyítva stagnálást mutat.

A tájékoztatás szerint a mintavételi helyek többségére is stagnáló tendencia jellemző, de emelkedés tapasztalható Nyíregyházán, Szegeden és Szolnokon, míg csökkenés látható Székesfehérváron és Tatabányán.

A héten már csak öt vármegyeszékhelyen – Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen – volt kimutatási határ alatt a koronavírus örökítőanyag mennyisége – tették hozzá.

Az adatok szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapesti déli részén az „emelkedett", Győrben, Pécsett, Szekszárdon, Szolnokon, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban, valamint Budapest központi és északi részén „mérsékelt", máshol az „alacsony" tartományba esik.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom