A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése nem érinti a lakossági felhasználókat

HírKlikk 2024. szeptember 21. 18:15 2024. szept. 21. 18:15

A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése a lakossági felhasználókat nem érinti, az állami és önkormányzati intézmények számára jelenthet újabb könnyítést - olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombat délutáni Facebook-bejegyzésében, amellyel a sajtóban terjedő téves értelmezésekre reagált.

A kormány tavaly két alkalommal felezte meg az úgynevezett külön kezelt intézmények távhődíjait - írták, hozzátéve, az érintett állami és önkormányzati költségvetési szervek ennek köszönhetően már most a 2022 év végi tételek negyedét fizetik.

Az új gázévben ezek az intézmények ismét kiadásaik nagyarányú csökkentésére számíthatnak - közölték.

A kormány a rezsicsökkentéssel Európa legalacsonyabb áram- és gázárait biztosítja a magyar családok számára - szerepel a közleményben.

A háztartások rezsivédett távhőárai nem változtak a háborús energiaválságban és nem módosulnak október elsejével sem - szögezték le.

Mint írták, az Energiaügyi Minisztérium ősszel pályázatokat indít a távhőszolgáltatás zöldítése, energiahatékonyságának javítása érdekében.

A csaknem 95 milliárd forint összértékű beruházások a szolgáltatási színvonal emelésével segítik majd az otthonaikat távfűtéssel melegen tartó családokat - közölték.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom