Autós felvonulás is lesz Erdogan ellen Budapesten

HírKlikk 2019. október 17. 11:55 2019. okt. 17. 11:55

Megmozgatni látszik a budapestieket a magát forradalmi hírportálnak nevező Mi Időnk által a török elnök, Erdogan budapesti látogatása elleni tiltakozásképpen november 7-re meghirdetett Budapest Blokád. E sorok írásáig már 12 ezren jelezték érdeklődésüket az egyelőre még rendőrségi jóváhagyásra váró tüntetés iránt.

A demonstráció pontos menete a gyülekezési törvény előírása miatt még nem ismert, csak azután teszik közzé a szervezők, hogy a rendőrség azt hivatalosan tudomásul vette. Annyit tudni – mondják –, hogy lesz autós és hagyományos vonulás is.

A Budapest Blokádja Erdogan ellen néven futó demonstráció délután 2 és éjjel fél 12 között lesz. A szervezők azt is tudatták, hogy lehetőség nyílik a tervezett vonulás útvonalán csatlakozó rendezvényeket tartani, s kérték, hogy jelentkezzenek azok, akiknek szándékában áll ilyen. A poszt alatt már volt is, aki tudatta, hogy a Külügyminisztérium elé szerveznének valamit. Az ötletelés zajlik, egy beíró szerint a konvoj útvonalán kurd zászlókat kellene lengetni.

Mint tegnap megírtuk, Recep Tayyip Erdogan november 7-i budapesti látogatásakor Budapest több pontján terveznek bejelentett demonstrációkkal tiltakozni a kurdok és más kisebbségek ellen észak-Szíriában és Törökországban elkövetett háborús és emberiség elleni bűncselekmények ellen.

Forrás: Hírklikk