Az 1956-os lyukas magyar zászló lett a Tisza Párt jelképe

HírKlikk 2024. október 1. 09:35 2024. okt. 1. 09:35

„A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló” – jelentette be a hivatalos Facebook-oldalán Magyar Péter kedden.

A Tisza elnöke azt írja, a párt ezzel szeretne tisztelegni az 1956-os forradalmárok előtt, akik nélkül ma nem lenne szuverén Magyarország. A pártelnök azt is kiemelte bejegyzésében, hogy nem törekednek a nemzeti szimbólum kisajátítására.

A mostani független, szuverén Magyarország nem létezne az 56-os hőseink hazaszeretete és áldozata nélkül. Legyünk rájuk büszkék és legyünk nekik mindig hálásak, hogy 68 évvel ezelőtt »megcselekedték, amit megkövetelt a haza«. Nekik köszönhető, hogy a magyar név megint szép lett, méltó régi nagy híréhez” – írja a Facebookon, majd hozzáteszi:

Magyarország nem a Rogán Antalok, nem a Tiborcz Istvánok, nem az Orbán Balázsok és nem is a Döbrögik országa, hanem a Hunyadi Jánosok, a Dobó Istvánok, a Tóth Ilonák és a Lúdas Matyik hazája”.

„Természetesen tudjuk, hogy ez a zászló a szabad Magyarország jelképe is. Nem fogjuk kisajátítani, ahogy azt a Fidesz tette anno a nemzeti jelképeinkkel. Viszont azt sem fogjuk hagyni, hogy holmi politikai igazgatók meggyalázzák” – jegyzi meg, célozva Orbán Balázs nyilatkozatára, ami az elmúlt napokban felkavarta a magyar nyilvánosságot.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom