Az amerikai elnökjelöltek nem törődnek a Putyinhoz törleszkedő Orbánnal

HírKlikk 2024. október 17. 18:00 2024. okt. 17. 18:00

Sem Kamala Harris, sem Donald Trump nem veszi észre, hogy már a III. világháború felé tartunk, noha alig négy hónap alatt kétszer is Mar-a-Lagóban járt a Putyinhoz törleszkedő Orbán Viktor - erre figyelmeztetett George Will, akinek elemzései 50 éve jelennek meg a lapban. A felfordulást a kínai-orosz-iráni-észak-koreai tengely szítja, és ezt is figyelembe kell venni, amikor az amerikaiak arról határoznak, ki legyen a következő elnök.

Lehet, hogy az utókor egy nap majd úgy értékeli: az új világégés kezdete a Krím megszállása volt, és hogy az USA már azelőtt beszállt, hogy a héten közölte: korszerű légvédelmi rendszert küld Izraelbe, nagyjából százfős kezelőszemélyzettel együtt.

A Washington Post szerint sok a hasonlatosság a II. világháború előtti helyzettel, csakhogy Amerika most nem Nagy-Britanniának ad fegyvereket és hírszerzési értesüléseket, hanem Ukrajnának és Izraelnek, mivel mindkét állam a túlélésért és a civilizációért küzd.

A napokban a német és a brit titkosszolgálat is az egyre fokozódó orosz aknamunkáról számolt be. Észak-koreai szakértők segítenek az oroszoknak ballisztikus rakétákat célra irányítani Ukrajnában. És ha figyelembe vesszük azt is, amit Kína csinál, akkor a háború közeli fejlemények a föld 24 időzónájából már hatra terjednek ki.

Az amerikai elnökjelöltek azonban egyáltalán nem foglalkoznak a veszéllyel. Pedig a születendő válasz dönt a Biden-Harris-kormányzat megítéléséről. A szerző emlékeztetett arra, hogy annak idején Churchill „Gyülekező vihar” címen adta ki háborús emlékiratait.

A vihar jellemzője, hogy előbb erőt gyűjt, majd megszabadul a felhalmozott energiától.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom