Az atlétikai szövetség tesz a járványra, veszélyhelyzetestül

HírKlikk 2020. március 25. 17:07 2020. márc. 25. 17:07

Ők bizony versenyt rendeztek, mert az olimpiát el lehet halasztani, de a Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia téli versenysorozatának harmadik fordulóját nem.

Miközben atlétikában alapesetben ilyenkor javában zajlana az utcai és mezei futószezon, no meg mellette dübörögne az egész sportvilág, és csak nagyon kevesen figyelnének fel rá, hogy a Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia megrendezte az úgymond téli versenysorozata harmadik fordulóját, most majdhogynem vezető hírré lép elő, hogy volt egy ilyen viadal. Merthogy volt. Koronavírus-járvány közepette, nagyon rossz időjárási körülmények között – nemcsak a hőmérséklet esett vissza hirtelen vagy tíz fokot, hanem nagyon erős szél is érkezett, ami tovább csökkentette a hőérzetet –, de a dobók dacoltak mindennel, sőt, kifejezetten jól helytálltak – büszkélkedik honlapján a Magyar Atlétikai Szövetség.

A versenyen, amelynek eredményei ide kattintva megtekinthetőek, fiatalkorú, sőt, gyermek versenyzők is részt vettek. Az atlétikai szövetség bizonyára úgy gondolta, hogy az ország csak viccből állt át digitális oktatásra, és az emberek tréfás kedvükben zárkóznak be a négy fal közé.

Egyébként a versenyről vidám csoportképet is közzétettek, amin mindent betartanak, csak az operatív törzs ajánlásait nem.

A kép forrása a Magyar Atlétikai Szövetség honlapja