"Az ellenzék erkölcsileg hazaárulást követett el"

HírKlikk 2019. július 15. 05:49 2019. júl. 15. 05:49

Elfogadhatatlannak tartja Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hogy az ellenzék előre kitervelt módon, tudatosan próbálja megfúrni a magyar képviselők jelöltségét az Európai Parlament szakbizottságaiban. A politikus a Bayer showban úgy értékelt, az ellenzéki képviselők által folytatott példátlan aknamunka semmiféle belpolitikai indoklással nem magyarázható.

Az Európai Néppárt által javasolt öt fideszes jelölt közül kettőt megválasztottak az európai parlament szakbizottságainak vezetői posztjaiba. Bocskor Andreáról, Hidvéghi Balázsról és Trócsányi Lászlóról nem született döntés, mivel a voksolás előtt a balliberális képviselők új jelölteket ajánlottak és emiatt el kellett halasztani a szavazást.

Az akcióhoz csatlakozott a Momentum, az MSZP, majd a Demokratikus Koalíció is. Dömötör Csaba felhívta rá a figyelmet, ezek a képviselők azt a több évtizedes szokásjogot rúgták fel, hogy az egyes testületekben a választáson kialakult erőviszonyok alapján osszák szét a tisztségeket.

A Momentumot gyakran hasonlítjuk az egykor volt SZDSZ-hez, de az a helyzet ezzel a húzással rajtuk is túltettek, mert én nem emlékszem, hogy Szent-Iványi István, aki volt európai parlamenti képviselő ilyen kezdeményessel élt volna, hogy a magyar jelölteket tudatosan próbálják megfúrni

– emelte ki a kormánypárti politikus.

Dömötör Csaba példátlannak nevezte, hogy előre kitervelt módon gyengítik a magyar képviseletet Brüsszelben. Hozzátette: ez nagyjából annak felel meg, mintha idehaza a kormánytöbbség nem engedné meg, hogy az ellenzék is adjon parlamenti alelnököt.

Bayer Zsolt műsorvezető szerint az ellenzéki képviselők, ha jogilag nem is, de erkölcsileg mindenképpen hazaárulást követtek el, hiszen a szokatlanul magas részvétel mellett lezajlott európai parlamenti választáson kis híján kétharmados győzelmet arattak a kormánypártok, de Momentumot, az MSZP-t és a DK-t ez nem érdekli, hanem az írott és íratlan szabályok felrúgásával szembemennek a magyar állampolgárok kinyilvánított akaratával.

Dömötör Csaba úgy véli, az ellenzéki áskálódás leginkább a Fidesz-gyűlölettel és mondanivaló hiányával magyarázható, ha pedig van is mondanivalójuk, mint például az európai egyesült államok, annak itthon nincs támogatottsága. A politikus a legdühítőbbnek azt nevezte, hogy a momentumosok úgy kezdték el fúrni a magyar jelölteket, hogy korábban támogatták a magyargyűlölő Dacian Cioloş volt román kormányfő európai parlamenti frakcióvezetővé választását.

Tehát, magyargyűlölő román politikus igen, magyar jelölt nem, ez még az SZDSZ-es hagyománynál is sokkal rosszabb

– fűzte hozzá a parlamenti államtitkár.

Miközben az ellenzék politikája Brüsszelben a Fidesz-ellenesség, a politikus szerint a hazai parlamentben az a céljuk, hogy minél meghökkentőbb módon hívják fel magukra a figyelmet.

Azon túlteszi magát az ember, hogy a kormánypárti frakcióknak semmiféle tiszteletet nem adnak, nem is várom el tőlük, de az, hogy annak a többmillió embernek sem adják meg a tiszteletet, akik a Fideszt tüntették ki a bizalmukkal, az nem fér bele

– szögezte le.

Dömötör Csaba az önkormányzati választásról azt mondta, az ellenzék 2018-ban is az összefogást hirdette meg csodafegyverként, de az összebútorozás a korábbi ellentétek miatt nem lesz könnyű.

Forrás: Hírklikk