"Az emberek butítása, plusz egy kis pénz megteszi a hatását"

HírKlikk 2019. március 26. 06:39 2019. márc. 26. 06:39

Sikeres a kormánypárt, de hamarosan elfogy a humántőkéje, a támogatottsága. A Klubrádió szociológus vendége mondta el, hogy miért törvényszerű ez.

A kormánypárt humántőkéje 5-10 éven belül teljesen lepusztul – mondta Szalai Erzsébet szociológus a Klubrádiónak. Még ennyi időbe telhet, mire az emberek rájönnek, hogy a kórházakban nem gyógyulnak meg, hogy a gyerekeiket haszontalan dolgokra tanítják az iskolákban és nem gondolkodásra, hogy a bérek hiába emelkedtek az utóbbi években, még mindig rendkívül alacsonyak.

A Fidesz hatalmát egy ideig még konzerválhatja a félelemkeltés, sorosozás, migánsozás, újabb és újabb ellenségképek felmutatása. A tavalyi győzelemhez hozzájárult, hogy ha hajszálnyival is, de jobb lett az élet. Igaz, az egyenlőtlenségek még nagyobbak lettek.

Az emberek butítása, plusz egy kis pénz megteszi a hatását.

Van még itt egy szociokulturális tény, hogy a magyarok nem nagyon tudnak összefogni. Elég csak az utóbbi hónapok sztrájkjait figyelni. Egy-egy gyárban képesek tiltakozni az emberek, de egy átfogóbb, nagyobb cél nem ragadja meg őket.

Szalai Erzsébet arra is felhívta a figyelmet, hogy az MSZP és általában a baloldal elfeledkezett a munkásokról. A Fidesz és a Jobbik nem, ezek a pártok járták az országot.

Forrás: Klubrádió