Az EU bojkottálhatja Orbán külügyi csúcstalálkozóját

HírKlikk 2024. július 15. 10:00 2024. júl. 15. 10:00

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei arra készülnek, hogy nem a Magyarország által szervezett budapesti külügyi csúcstalálkozón jelennek meg augusztusban, hanem helyette rendeznek maguknak egy külön találkozót – írja a Politico.

A soros elnökségét betöltő Magyarország a tervek szerint a magyar fővárosban, augusztus 28-29-én rendezné meg a külügyi csúcstalálkozót. Azonban az ukrajnai segélycsomag akadályozásának kísérlete, illetve Orbán Viktor Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnökhöz tett látogatása miatt sok külügyminiszter inkább elkerülné a részvételt a budapesti rendezvényen, mert nem akarnak egy újabb Orbán-propagandaműsor kellékeivé válni – közölte a Politico információira hivatkozva a 24.hu.

Három uniós diplomata szerint Josep Borrelaz EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az Orbán-csúccsal egy időben egy hivatalos külügyi tanácskozásra fogja hívni az uniós külügyminisztereket.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom