A Fidesz szándékosan hagyta hamisíthatónak a konzultáció kitöltését?

HírKlikk 2021. július 28. 07:07 2021. júl. 28. 07:07

Kiderült, hogy a Fidesz „nemzeti konzultációja" tömegesen hamisítható és a Fidesz – valószínűleg – erre is használja, mivel a korábban jelzett hibát nem javították ki – írja közleményében az MSZP. 

A párt emlékeztet: az etikus hacker 12 órán át élőben közvetítette egy videómegosztó portálon, ahogyan a nemzeti konzultáció oldalán egy program ezrével töltögeti ki a kérdőíveket. Szerintük normális országokban a probléma feltárását megköszönik, hiszen ez fontos figyelmeztetés és közérdekű információ arról, hogy a közpénzből fizetett konzultáció hibás, az eredménye pedig hiteltelen. A Fidesz-kormány azonban feljelentést tett, mert szerintük a nemzeti konzultáció oldalát támadás érte. Ez azonban hazugság.

Az MSZP szerint mindössze annyi történt, hogy a Fidesz-kormány az oldal fejlesztése során nem alkalmazta azt a hitelesítő eszközt, ami megakadályozhatná, hogy robotok töltsék ki a kérdőívet. Mivel hasonló eset már a korábbi konzultációnál is történt, a kormánypárt mulasztása talán szándékos, hiszen így nagyobb számú kérdőívvel kampányolhat – fogalmaznak.

Az MSZP megköszöni a Fidesz trükközésének lebuktatását, és felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az igazság feltárása miatt tett feljelentését! A nemzeti konzultáció oldalát nem támadta meg senki, csak bebizonyították, hogy a Fidesz ezúttal is csalt. A konzultáció felesleges és drága pénzkidobás, amit azonnal be kell fejezni! – emeli ki a közlemény.