Az SZFE „új vezetése" leereszkedett a fideszes médiamocsár legaljára

Gusztos István 2021. január 25. 19:30 2021. jan. 25. 19:30

Az egyetem elbitorolt Fb-oldalán kormánypárti szennylapot / (új)nyilas tévét idéztek.

Hogy miért tesznek ilyet? Az ördög tudja: alighanem az a helyzet, ami általában „azon az oldalon": miközben folyton „libsi kettős mércéről" hadoválnak, maguk semmilyen mércéhez sem tartják magukat.

Ha az „új vezetésnek" volna bármilyen köze az SZFE-hez, nem viselkednék a Fidesz legalja agitproposaihoz hasonlóan, és eszükbe sem jutna bármit is idézni a Fidesz szélsőjobbos, fasisztoid lapjából, a prostisrácokból, s az új propagandatévétől, a nyilas bűzű Pesti Tv-től – itt lehet olvasni róla.

Az „új vezetés" igazolta – nem mintha ez kérdéses lett volna – a vele kapcsolatos legrosszabb föltételezéseket is. Talán úgy gondolják, kezdettől nem volt hitelük – hát akkor ne is legyen…

Egy-két embernek biztosan van valami halványlila fogalma arról, mi is (volt?) az SZFE, de úgy ĺátszik, annál vadabbul, annál aljasabban gyalázkodnak. Talán perverz kéj tölti el őket, ha a fasiszta-újnyilas - kormánypárti, a fene enné meg! lapból/tévéből idézhetnek, tüncikézésről, hisztiről pofázhatnak.

Sok szomorú, sok gyalázatos dolog történt 2010 óta Orbániában – de olyan szomorú és szégyenletes talán nem, mint az SZFE-vel: a hallgatóknak és oktatóknak még az sem adatott meg, hogy valamennyire méltó ellenféllel, ellenséggel küzdhessenek, sőt: minden szavuk, minden tettük becstelenségükről árulkodik.

Ez az ellenség napról napra közelebb kerül ahhoz, hogy söpredéknek kelljen nevezni.

A hallgatók és oktatóik mindvégig törvényes, szellemes és felemelő ellenállását ez az ellenség nem rontja, ellenkezőleg: annak értékét, méltóságát csak emeli.