Bakondi György: a tömeges illegális migrációt meg kell állítani

HírKlikk 2020. szeptember 26. 11:52 2020. szept. 26. 11:52

Az Európai Bizottság új migrációs tervezetében is szerepel a migránsok tagállamok közötti kötelező szétosztása – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György kifejtette: Brüsszelben érzékelték, hogy a nemzetállamok a külső határok védelmét szeretnék, és azt, hogy a kötelező kvótáknak nincs meg a szükséges tagállami támogatottságuk. Azt mondta: az új migrációs tervezetben a kötelező betelepítési kvóta kifejezést ugyan kerülik, de más elnevezéssel a kvóta válság- és normál helyzetben is fennmaradna. Sőt, kiterjesztenék azokra is, akik bejöttek Európába és nem kapták meg a menedékjogot – ismertette a főtanácsadó.

Hangsúlyozta: Magyarország semmilyen kvótával nem ért egyet. A tömeges illegális migrációt meg kell állítani.

Bakondi György azt mondta: a migrációnak óriási az utánpótlása, ami hosszú távon is gazdasági, szociális, közbiztonsági és közegészségügyi problémákat okozhat.

A főtanácsadó kiemelte: a jogalkotás folyamatában, a nemzetközi egyeztetéseken, a magyar kormány, a magyar diplomácia mindent meg fog tenni a magyar érdekek érvényesítéséért.

Forrás: MTI