Bakondi: jelentősen megnőtt a magyar határon bejutni próbálkozó migránsok száma

HírKlikk 2020. május 28. 08:11 2020. máj. 28. 08:11

Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a magyar határon bejutni próbálkozó migránsok száma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán, szerda este.

Bakondi György emlékeztetett: a járványveszély miatt bevezetett korlátozó intézkedések előtt, a török-görög határon komoly konfliktushelyzet alakult ki, sok ezer migráns részvételével.

A török migrációs politikában nincs változás, így a járványveszély lecsengését követően, folytatódik a török határok megnyitásával a nyomásgyakorlás az Európai Unióra – tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó ismertetése szerint, a balkáni útvonalon mintegy 130 ezer migráns tartózkodik. Ők korábban, a járványveszély miatt lezárt határok miatt „akadtak fenn" a térség országaiban. A török-görög zöldhatáron a járvány okozta intézkedések ugyan korlátozták őket, de a görög szigetekre folyamatosan érkeztek migránsok.

Bakondi György közölte: az intézkedések feloldása miatt, egyre több migráns tesz kísérletet arra, hogy bejusson az unióba.

Forrás: MTI