Bakondi: komoly nyomás alatt vannak a rendvédelmi erők

HírKlikk 2020. november 25. 08:45 2020. nov. 25. 08:45

Idén eddig több mint 35 300 migráns próbált illegálisan átjutni a magyar határon, ami a 2019-es adatok több mint kétszerese – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel, az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, eddig 387 embercsempészt fogtak el, akik a nyugatra tartó illegális migránsokat segítették. Ez több mint az elmúlt három évben elfogottak összesített száma.

Hozzátette, a határon való átjutási kísérletek „komoly nyomás" alatt tartják a rendvédelmi erőket. Ugyanakkor a politikai nyomás is folyamatos 2015 óta, de ez különösen idén erősödött fel.

Bakondi György szerint politikai szándék áll annak hátterében, hogy a migránsok folyamatosan Európába érkezzenek, és ennek az a célja, hogy megtörje a nemzetállamokat.

„A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azokat az elgondolásokat, amelyek veszélyt jelentenek a magyar emberekre, amelyek ellentétesek a magyar emberek akaratával, legyen szó betelepítési kvótáról, belépési csatornák nyitásáról, a határőrizet akadályozásáról" – hangsúlyozta.

Bakondi György a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, új jelenség, hogy a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre egyre több migráns érkezik. 2019-cel összehasonlítva idén tízszer annyian. Mivel nem lehet őket a szigeteken tartani, előbb-utóbb megkezdődik az átszállításuk a kontinensre – közölte.

Hozzátette, hogy hasonló a helyzet Olaszországban, és „intenzív növekedést jelez" a balkáni útvonalon érkezők száma is.

Forrás: MTI