Bayer Zsolti közérdekből kiváncsi

HírKlikk 2020. február 16. 08:50 2020. feb. 16. 08:50

Bayer Zsolt az I. kerületi polgármesternek, V. Naszályi Mártának nyílt levelet írt, amelyben sorra veszi, hogy kiknek az ügyében fordult közérdekű adatigényléssel a budavári önkormányzathoz lakásügyben.

Oknyomozó újságírással kísérletezik Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet Fidesz-tag munkatársa. Igaz, ezt egy inkább a publicisztikai műfajba sorolható nyílt levélben hozta a közönség tudomására. Az írást V. Naszályi Márta I. kerületi polgármesternek címezte – írta a 24.hu.

Bayerről a 24.hu írta meg, hogy meglehetősen jutányos áron, 32 ezer forintért bérel lakást a Budai Várban, az Úri utcai ingatlanért cserébe pedig egy pilisszentkereszti faházat adott, ami két hónappal az üzlet nyélbeütése után, ismét a fideszes publicista családja – az egyik fia – tulajdonába került.

Megkérdezték erről az újságírót is, aki előbb hazudott a lakásszerzés körülményeiről, majd elismerte a történteket. Ugyanakkor helyreigazítási pert indított a lap ellen, amit jogerősen elvesztett. Az ötmillió forint sérelmi díjat követelő keresetét pedig végül nem is adta be a bíróságra.

Bayer viszont most maga is a közérdekű adatigénylés eszközéhez nyúlt. Arra kíváncsi, hogy mekkora lakást bérel és mennyiért a Várban:

  • Vámos Ágnes, a tavalyi önkormányzati választáson az ellenzék által támogatott jelölt, az önkormányzat tanácsadója;
  • Bakró-Nagy Ferenc, az Index munkatársa;
  • Tamási Miklós, a CEU Open Society Archives egykori vezetője, a Fortepan alapítója;
  • Diósdi László újságíró;
  • Baráth Etele egykori szocialista országgyűlési képviselő, volt miniszter;
  • Bayer arra is kíváncsi, hogy volt-e szerepe ebben V. Naszályi Márta édesanyjának, aki egykor az I. kerület jegyzője volt.