Befolyásolja a koronavírus a karácsonyi vásárlási lázat?

HírKlikk 2020. november 22. 20:20 2020. nov. 22. 20:20

A legnagyobb üzletláncok a járvány ellenére is számítanak a karácsonyi rohamra.

A Pénzcentrum arra kérdezett rá a nagyobb üzletláncoknál, hogy a koronavírus második hullámának idején újra megindul-e a tartós élelmiszer és tisztítószerek felhalmozása, és hogyan készülnek az ünnepekre a kiskereskedelmi láncok.

A Lidl a portálnak lassú emelkedésről számolt be, de szerintük nem lesz olyan extrém felvásárlási láz, mint tavasszal. Az azonban a boltlánc szerint nem zárható ki, hogy az aktuális korlátozások a későbbiekben hatással lesznek arra, hogy a vásárlók ismét elkezdjék felhalmozni az élelmiszereket.

Az Aldi – alapozva az első hullámból tanultakra – tudatosan készül a legkeresettebb termékkategóriák előrendelésére és tömeges elraktározására.

„A szezonból fakadóan és a járványügyi intézkedések miatt feltételezhetően még többen fognak otthonaikban főzni, sütni, ez valószínűleg tovább fogja növelni számos termék forgalmát” – fogalmazza meg az üzletlánc.

A Spar és az Interspar arról számol be, hogy nem tapasztaltak pánikvásárlást és nem készülnek nagyobb árukészlettel, mint amilyet alapból a karácsonyi időszakban fenn szoktak tartani.

Forrás: Pénzcentrum