Berettyóújfalu fideszes polgármesterének nem tetszik, hogy vendégmunkások laknak a városban

HírKlikk 2023. október 29. 06:00 2023. okt. 29. 06:00

A város fideszes polgármestere azt mondja, őket senki nem kérdezte meg a vendégmunkások érkezéséről, ezért mostantól csak akkor támogatják külföldi munkások elszállásolását, ha a településen dolgoznak, és a szállásuk csak ipari területen lehet.

A jegyzővel hatósági vizsgálatot indítottak a magánkézben lévő, munkásszállóvá lett kollégiumban. Kiderült, hogy az épületben csak emeletes ágyak vannak, nincs központi fűtés, elektromos fűtéssel próbálják melegíteni a szobákat – írja az rtl.hu.

A régen bezárt, több mint tíz évig üres berettyóújfalui kollégiumban laknak a vendégmunkások. Lassan egy hónapja ingáznak Berettyóújfaluból a debreceni BMW-gyárhoz, annak az építésén vesznek részt.

Hajnali ötkor kelnek, hatra jön értük a busz, este hétre érnek vissza. A hetven vendégmunkás többsége Indiából jött, de három moldáv is van köztük.

A vendégmunkások nevében nyilatkozó indiai férfi azt mondta, hogy hamarosan a készülő BMW-gyár területén épülő konténerházakba költöznek.

Forrás: rtl.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom