Bodnár Imre, a pécsi elszámoltató ügyvéd indul az előválasztáson

HírKlikk 2021. július 30. 19:40 2021. júl. 30. 19:40

„A pécsi elszámoltató termíniátor". Így jellemezte Péterffy Attila polgármester dr. Bodnár Imrét, akinek a neve gyakran felmerül a pécsi közéletben, ugyanis ő vezeti azt a jogász teamet, amely a sokat emlegetett önkormányzati átvilágítást végzi.

Dr. Bodnár Imre közéleti tevékenysége a 2019-es önkormányzati választásokat megelőzően kezdődött, ekkor a TAKA 2019 nevű civil szervezettel arra hívta fel a figyelmet, hogy a fideszes városvezetés egy hatalmas kölcsön felvételére készül még a választások előtt – írja a Pécsi Stop.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere Bodnár Imrét kérte fel az előző városvezetés kétes pénzügyi költekezéseinek átvizsgálására. Az átvilágítás során eddig 17 ügyben indult nyomozás az előző, fideszes városvezetés idején történt ügyekben. Bodnár és csapata eddig 3,3 milliárd forintnyi közpénzt érintő szabálytalan gazdálkodást talált mostanáig az előző ciklusok során a pécsi önkormányzat cégeinél. 

A pécsi átvilágítást irányító ügyvéd újabb szintre kívánja emelni a fideszes mutyik felgöngyölítését: ma bejelentette, hogy elindul az előválasztáson.

„Kedves barátaim! Tapasztaltátok, hogy az elmúlt időszakban, az önkormányzati választások után, aktív szerepet vállaltam Pécs város vezetésének megújításában. Ebben a folyamatban rám és kollégáimra az elszámoltatás feladata jutott” – mondta Bodnár. „Több olyan bűncselekményt is feltártunk, amelyeknek szigorú, börtönévekben mérhető következményei lesznek.”

„Amennyiben a választók bizalmat szavaznak, … garantálom, hogy amit Pécsett elértünk, azt országos szinten is megvalósítjuk. Küzdjünk közösen azért, hogy ne egy következmények nélküli rezsim, megtévesztett, kiszolgáltatott és tehetetlenül szomorú állampolgárai legyünk. Tegyünk rendet, hogy legyen végre kedvünk ebben az országban élni, ahol nem a kevesek gazdagodnak a mi pénzünkből, hanem sokan élnek jól” – hangsúlyozta  Bodnár Imre.