Bolsonaro legújabb koronavírus-tesztje már negatív volt

HírKlikk 2020. július 26. 04:50 2020. júl. 26. 04:50

Jair Bolsonaro brazil elnök a Twitteren jelentette be, hogy meggyógyult, negatív lett a legújabb koronavírus-tesztje.

A brazil elnök nem vette komolyan a járványt, hosszú ideig rendezvényeken is maszk nélkül jelent meg, aztán július 7-én pozitív lett a koronavírus-tesztje. Azóta karanténban volt és több tesztje is pozitív lett, míg aztán most be nem jelentette a gyógyulást. 

A közösségi oldalon nem közölt részleteket és fotót sem a negatív tesztről. Kitett viszont egy olyan képet, amelyen a kezében hidroklorokin gyógyszerrel mosolyog a kamerába. Ő ezt a szert szedte és ezt népszerűsítette, pedig az Egészségügyi Világszervezet szerint, ez a maláriaellenes gyógyszer nem hat a koronavírus ellen.

A 65 éves brazil elnök később azt mondta, ha nincsenek a pozitív tesztek, nem tudta volna, hogy fertőzött, mert nem voltak tünetei, jól érezte magát. Majd motorozott egyet a fővárosban, sőt, egy üzletbe is bement, maszk nélkül.

Az O Globo című brazil portál szerint, Bolsonaro egyébként már csütörtökön maszk nélkül beszélgetett az elnöki palota kertjében egy alkalmazottal, azt nem tudni, hogy már akkor megvolt-e a negatív teszt, vagy csak szokása szerint, nem vette komolyan a védekezést.

Brazília ma már a világjárvány egyik gócpontja, nagyon sok a fertőzött beteg és a halálos áldozat is.