Breaking News: Trump maszkot húzott!

HírKlikk 2020. július 12. 10:17 2020. júl. 12. 10:17

A járvány kitörése óta tüntetőleg mindig, mindenütt maszk nélkül megjelenő Donald Trump ezúttal mégis felvett egy, a koronavírus-fertőzés ellen némi védelmet mindenképpen biztosító maszkot.

A The New York Times „Breaking News”-ként adott hírt arról, hogy az amerikai elnök felvett egy maszkot. Donald Trump a Walter Reed katonai kórházat látogatta meg, ahol sebesült katonákkal és koronavírusos betegeket ápoló egészségügyi dolgozókkal találkozott a vezérkar tisztjeinek kíséretében. Mindannyian maszkot viseltek.

President Trump on Saturday wore a mask in public for the first time, after months of resistance. He wore the mask after repeated urging from aides that it was a necessary message to send to Americans. https://t.co/WiMiBuggLo pic.twitter.com/aNcYyirWR8

— The New York Times (@nytimes) July 12, 2020

Trump – aki nem megy a szomszédba némi lódításért (vagy inkább hazugságért) – nem jött zavarba attól, hogy mekkora döbbenetet okozott. Úgy reagált, hogy „Sosem voltam a maszk ellen, de megvan a helye és ideje, hogy mikor hordjuk" – idézte szavait a Euronews – reagált az új helyzetre Trump. Trump egyébként fekete – az elnöki pecsétet viselő – maszkban volt. 

Továbbra is az Egyesült Államokban van a legtöbb, csaknem 3 millió 360 ezer koronavírus-fertőzött, és 137 ezren haltak meg a betegség következtében. Jó néhány államban igen súlyos a járványhelyzet. Floridában például több kórház intenzív osztálya is megtelt.