Brutális hamisítással bizonyította szakmai alkalmasságát a közmédia egyik vezető munkatársa

HírKlikk 2020. augusztus 13. 20:27 2020. aug. 13. 20:27

Erős felütéssel mutatkozott be új munkahelyén a közmédia honlapjának új vezetője. Leitner Attila egy hamisított videóval bizonyította alkalmasságát a feladatra. Leitner korábban a Lokál főszerkesztője volt, majd a szintén Habony Árpádhoz köthető „nemzetközi hírügynökség”, a V4 Agency főnöki posztjáról igazolt át a közmédiához,

A 444 egyik olvasója vette észre, hogy fekália van a palacsintában. Kedden a hirado.hu-n megjelent egy írás, ami Cserdi július végén eltemetett polgármesteréről szól. A „Bogdán László: a cigányoknak Tamás bátya, a magyaroknak Luther King” című cikk Szerencsés D. Márton és Zsolnai György neve alatt jelent meg.

A hosszú, oknyomozó portréként és riportként tálalt cikkben, rögtön az elején egy óriási valótlanság szerepel: „Végső búcsú Bogdán Lászlótól – Cserdi 2020.07.24.” címmel egy olyan YouTube-videót ágyaztak be, ami az egykori Jugoszlávia területén népszerű hegedűs, Boban Kosztics (művésznevén Boban Voz) 2014-es, szerbiai temetéséről készült.

A mindig igazat mondó közmédiánál nyilván azt gondolták, hogy egyik cigány olyan, mint a másik, és az olvasónak mindegy, hogy melyik cigányember temetéséről készült felvétellel illusztrálják a cikket.

Forrás: 444.hu