Bűncselekményt követhetett el Semjén

HírKlikk 2017. május 5. 14:29 2017. máj. 5. 14:29

Közokirat-hamisítást követhetett el Semjén Zsolt a CEU-törvényhez benyújtott módosító javaslattal - állítja Lattmann Tamás. A nemzetközi jogász erről az Átlátszónak beszélt.

A miniszterelnök-helyettes azt szerette volna elérni, hogy a parlament sürgősséggel tárgyalja a javaslatot. Ehhez április 3-án indítványt nyújtott be Kövér László házelnöknek budapesti szignóval.

Csakhogy ezen a napon Semjén Zsolt Teheránban, Irán fővárosában tárgyalt az atomreaktor építéséről. A Btk. szerint a közokirat-hamisítás bűncselekmény, és hivatalos személy elkövető esetében 1 és 5 év közötti szabadságvesztéssel jár.

"Nem azt állítom, hogy Semjén Zsolt az, aki közokirat-hamisítást követett el, azt állítom, amire viszont bizonyíték is van, hogy az az okirat, amivel kérte ő mint előterjesztő, a sürgősségi eljárás megindítását a házelnöktől, az a dokumentum valótlan adatokat tartalmaz. Ami azt jelenti a legfinomabb megfogalmazással is, hogy maga a sürgősségi eljárás egy valótlanságokat tartalmazó okiraton indult, ami azt jelenti, hogy érvénytelen, ennek következtében az érvénytelen eljárás során elfogadott jogszabály is logikusan érvénytelennek kell, hogy minősüljön" - mondta el Lattmann.