Elképesztő módon cenzúrázzák a legeredményesebb kínai focistát

HírKlikk 2020. június 7. 11:30 2020. jún. 7. 11:30

1992 és 2004 között 41 gólt szerzett a kínai válogatott színeiben, valamint a mai napig a kínai bajnokság legeredményesebb góllövője, Hao Haj-tung. A kínai sportoló még az angol bajnokságban is megfordult, most mégis megpróbálják kitörölni a kínai sporttörténelemből.

Jelenleg még Hao Haj-tung a legismertebb ex-focista Kínában, de a kínai cenzúra olyan mértékben kezdte el törölni minden fennmaradt digitális nyomát a játékosnak, hogy ez valószínűleg már nem marad így sokáig. A legnagyobb kínai sportoldalak már egyetlen cikket sem adnak ki a nevével kapcsolatban és pályafutásának statisztikái is kezdenek eltűnni – írja a 444.hu.

Nem csak Hao-t kezdik eltüntetni a kínai oldalakról, a tollaslabda világbajnok Je Csao-jing-et is, aki az egykori focista felesége.

Hao Haj-tung bűne az, hogy elkötelezte magát Kuo Ven-kuj mellett, aki szembenáll a Kínai Kommunista Párttal. Hao felolvasta Kou kiáltványát, amelyben lényegében minden szerepel, amit a pekingi vezetés nem tűr meg a médiában. A focista videójában többek között a pártot terrorszervezetnek nevezi és autonómiát követel Tibetnek, Tajvannak és Hongkongnak, sőt, még arról is beszél, hogy a kínai állam biológiai fegyvere a koronavírus, amit a kommunista vezetés szabadított rá a világra.

Forrás: 444.hu