Citadella, debreceni repülőtér: újabb milliárdokat osztott szét az Orbán-kormány

HírKlikk 2020. november 25. 09:07 2020. nov. 25. 09:07

A kormány kedden döntött a Citadella erőd és sétány megújítása érdekében a kivitelezési feladatokhoz szükséges forrás biztosításáról – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Az mfor.hu összeállítása szerint a Citadella erőd épületének helyreállítására, épületgépészeti és belsőépítészeti korszerűsítésére, valamint a Citadella sétány megújítására legfeljebb 20 milliárd forintot biztosítanak a központi költségvetésből.

A Modern Városok Program keretében Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata kap több mint 7 milliárd forintos költségvetési támogatást, hogy fejlessze az úthálózatát. 

A kormány felhívta a pénzügyminisztert, hogy – a belügyminiszter bevonásával – gondoskodjon arról, a rendőrség közel 8 milliárd forinthoz jusson hozzá „a nem szabadidőben megváltott alapértelmezett túlszolgálatok pénzügyi teljesítéséhez".

A koronavírus-járvány miatti negatív hatások ellentételezésére összesen 730 millió forintban részesül az ország második legnagyobb repterének számító Debrecen Nemzetközi Repülőtér. 

Forrás: mfor.hu