Csak a megkérdezettek 26 százaléka adatná be magának az újabb emlékeztető oltást

HírKlikk 2022. június 30. 18:40 2022. jún. 30. 18:40

Sokan félnek a koronavírus-járvány hatodik hullámától, de kiderült az is, hogy az 59 év felettiek a legkevésbé elutasítóak a negyedik oltással szemben. Az ATV megbízásából felmérést készített a Pulzus közvélemény-kutató arról, hogy az emberek hogyan vélekednek a koronavírus-járványról.

Az eredmények azt mutatják, hogy sokan félnek a koronavírus-járvány hatodik hullámától – írja összegzésében az atv.hu. De az 59 év felettiek a legkevésbé elutasítóak az emlékeztető oltással szemben. A megkérdezettek több mint fele azonban nem szeretné felvenni a koronavírus elleni emlékeztető oltást és csak a megkérdezettek 26 százaléka mondta biztosra, hogy beadatja magának az újabb vakcinaadagot. A válaszadók 22 százaléka még nem tudja biztosra, hogy felveszi-e majd az oltást.

A korcsoportokat nézve, az 59 éves kor felettiek, a legkevésbé elutasítóak az emlékeztető oltással szemben, de így is csupán csak valamivel több, mint egyharmaduk nyilatkozott úgy, hogy biztosan felveszi majd az újabb vakcinát. Azonban 43 százalékuk biztosan nem fogja ismét beoltatni magát.

A felsőfokú végzettséggel rendelkező kitöltők 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy beadatná a következő vakcinaadagot, míg az alap- illetve középfokú végzettségűek 54 illetve 56 százaléka nemmel válaszolt.

A budapesti lakosság a legkevésbé bizonytalan az emlékeztető oltással kapcsolatban, ugyanis 41 százalékuk válaszolta, hogy biztosan beadatja majd magának az oltást. A legelutasítóbbak, viszont a megyeszékhelyen élők, 60 százalékuk biztosan nem fogja újból beoltatni magát.

A megkérdezettek többsége, 41 százaléka szerint nem lenne indokolt ősztől újra bevezetni a maszkhasználatot zárt térben. A válaszadók 39 százaléka gondolta ennek az ellenkezőjét.

A válaszadók 39 százaléka tart a koronavírus hatodik hullámától, mert szerintük nem elég magas az átoltottság, és csupán 31 százalék gondolja úgy, hogy a folyamatos oltás és a vakcinák hatékonysága megakadályozzák a járvány újbóli felfutását. 

 

Forrás: ATV/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom