Csintalan Sándor: a fővárosnak nem az összefogásról kellene szólnia

HírKlikk 2024. szeptember 27. 07:15 2024. szept. 27. 07:15

Súlyos volt az árvízi helyzet, de azzal senki sem foglalkozik, még az ellenzéki nyilvánosság sem, hogy közben itt volt az IMF vezérigazgatója, vagy hogy Nagy Mártonnál járt az EBRD igazgatója – mondta a KlikkTV Mélyvíz műsorában Csintalan Sándor, az MSZP politikusa. Szerinte már az érdekes kérdés, hogy mit jelent Orbán Viktor azon kijelentése, miszerint semleges pénzügypolitikát és gazdaságpolitikát kell csinálni, de senki nem kérdezi meg ennek mi a lényege. „Persze, semmi”

Csintalan Sándor szerint az ellenzékben egyetlen egy gondolat van, hogy Orbán takarodjon, márpedig nemcsak Orbánnal van baj, nem egy emberről beszélünk, de a rendszer olyan, mint egy színház. „Arról nem beszél senki, ha többséget kapna az ellenzék, mit csinálna, mit gondol gazdaságpolitikáról, pénzügypolitikáról, külpolitikáról.”

Az ellenzéknek kétharmadot kell szereznie, feles törvényekkel nem lehet leváltani még a személyeket sem

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy kétharmaddal lehet nyolc vagy kilenc évre köztársasági elnököt választani. „Az egész politikai elit úgy dilettáns, ahogy van”

Csintalan Sándor szerint le kellene ülni az ellenzéknek egy füstös szobában, és beszélgetnie egymással. „Teszem hozzá, ez a Magyar Péter-sztori, ez kamu, az Orbán-rendszer túlélési esélyét jelenti, nem az Orbán Viktorét. Nagyon kíváncsi vagyok, mert az eddig látottakból arra játszik, hogy fölrobbantsa az önkormányzatot és legyen új választás.”

Hozzátette, a fővárosi választópolgárok azért szavazták meg az önkormányzatot, hogy ne azzal foglalkozzanak, ki kivel fog össze.

Magyar Péter elmondta, hogy nem száll be az intézményekbe, nem lesz alpolgármester, nem fog össze senkivel – emlékeztetett a szocialista politikus. „Nem kell összefogni, van itt kétmillió ember, nekik arról kellene beszélni, mi történik most a fővárossal. Én még egy mondatot nem hallattam Magyar Pétertől arról, hogy mit szeretne a fővárossal. De a Fidesztől sem. Csak arról, hogy ki kivel fog össze, tényleg erről szól a főváros.”

A KlikkTV műsorát itt nézhetik meg.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom