Csintalan Sándor: Putyinnak kell egy áruló az unióban, ez Orbán

HírKlikk 2022. november 29. 15:05 2022. nov. 29. 15:05

A műsor állandó vendége, Csintalan Sándor kutyája ápolása miatt ezúttal online jelentkezett be és válaszolt Németh Péter kérdéseire a Klikk TV Mélyvíz című adásában.  

Napokon belül döntés születik a Magyarországnak járó pénzekről. Elsőként az volt a kérdés, hogy Csintalan Sándor minderről mit tippel s ő miként döntene?

„Azt tippelem, hogy nem fogják támogatni a Magyarországra szánt pénzeket. Azt viszont már több alkalommal elmondtam, hogy engem ez a kérdés nem zaklat fel különösebben. Pontosabban az zaklat fel, hogy az eddigi pénzek ötödét elvitte 14 család, több tucat vállalkozás s ha megszavazzák ezt az összeget, ez a gyakorlat a továbbiakban sem nagyon fog változni”.

Ugyanis az a drámai helyet alakult ki mára Magyarországon, hogy „akár megkapjuk ezeket az összegeket, akár nem, a haza, a magyar társadalom többsége szívni fog”. Ettől függetlenül, ugyanis „az új szociális törvény érvényben lesz, ettől még az egészségügy, az oktatás ki van fosztva”.

Amennyiben a kérdés kapcsán döntési helyzetben lenne, alapvetően az ország szekere is más irányba gurulna. „Ha az unió parlamentjében ülnék, akkor magyar képviselőként a DK-val ellentétben, tartózkodtam volna az uniós pénzek kifizetésének kérdésénél.” Emlékeztetett, hogy számtalan olyan élethelyzet van, amikor „illő tartózkodni. Jogosnak tartom az ezzel kapcsolatos kritikát”. Még ha az EP szavazása nem is jelent döntést a kérdésben.

Azzal kapcsolatban pedig nincsenek illúziói, hogy ez a téma milyen irányt vehet, netán az unióból kifelé vezetőt, ugyanis Csintalan szerint „már rég’ ez az irány. Akkor is, ha a magyar társadalom erre még – hála az égnek – nem érett meg, plusz Orbánnak még kell a lóvé”. 

Ezenkívül „Orbán tartótisztjének, Vlagyimir Putyinnak sem érdeke, hogy Orbán az unión kívül legyen” – tette hozzá. „Kell egy áruló, egy olyan politikai erő az unión belül, amelyik bomlaszt. Orbán meglehetősen sokat tesz annak érdekében, hogy gyengítse az európai nemzetek összefogását és ez hasznos az orosz külpolitikának.”

„A szankciók gyengítése az orosz agresszor erejének a növelése.” 

Az pedig régóta ismert a független sajtóból, hogy az uniós forrásokat a fent említett bő tucatnyi családból éppen ki, mikor, milyen mértékben fölözi le. A médián belül is megy a helyezkedés, a kiszorítósdi, hiszen „nehogy azt higgyük, hogy Huth Gergelyék a PestiSrácokkal röhögőgörcsöt kaptak, miután seggbe rúgták őket. Nem volt őszinte a mosolya, amikor ez szóba került”.

Csintalan szerint nem elképzelhetetlen az sem, hogy „ha a bandagazda meggyengül, kitörhet a maffiaháború”.

A Klikk TV Mélyvíz című adása itt nézhető meg.

Forrás: Hírklikk