Csökkent a különbség a fővárosi és a vidéki bérek között

HírKlikk 2021. január 27. 20:45 2021. jan. 27. 20:45

2020-ban is Budapesten lehetett a legjobban keresni Magyarországon, azonban a vidéki fizetések elkezdtek felzárkózni.

Az uzletem.hu számol be arról, hogy nemrég vette át a Fizetések.hu oldal üzemeltetését a Dreamjo.bs újgenerációs állásportál, amely immáron öt éve segít abban a kis-, közép- és nagyvállalatoknak, hogy minél sokszínűbben ismertessék meg magukat a potenciális álláskeresőkkel. Az álláskeresők pedig a portál segítségével megtudhatják, hol, mennyit kereshetnek munkájukkal.

„Fontosnak tartjuk, hogy mind az álláskeresők, mind a munkaadók tisztában legyenek azzal, hogy egy-egy pozícióban milyen reális átlagkeresettel lehet számolni. Szerencsére azt látjuk, hogy egyre erősebb tendencia, hogy az álláshirdetésekben már a fizetések is transzparensen megjelennek. Bízunk abban, hogy ez a folyamat a jövőben is folytatódik. Ennek támogatásához pedig szeretnénk mi is hozzájárulni, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy ezentúl a Fizetések.hu oldal működtetésével is a DreamJo.bs foglalkozik” – mondta Balogh-Mázi Mára, a DreamJo.bs alapítója.

A Fizetések.hu adatai alapján a járványügyi helyzet ellenére 4,7 százalékot emelkedett az átlagkereset, így elérte a bruttó 486.696 forintot.

Az adatokból az is kiderül, hogy csökkent a különbség a fővárosi és a vidéki bérek között. Míg 2019-ben a fővárosi és a legrosszabbul fizetett megyei átlagkereset között 142.000 forint különbség volt, ez a szakadék 2020-ban jelentősen, 89.500 forintra csökkent a portálhoz beérkező adatok alapján.

A legjobban fizetett régiók továbbra is Komárom-Esztergom megye, Győr-Moson-Sopron, Heves, Fejér és Bács-Kiskun megye. A legalacsonyabb fizetésre pedig Csongrád, Békés, Nógrád, Tolna, Somogy és Baranya megyében számíthatunk.