Dárdai a hiányával is bizonyít

Puzsér Róbert 2019. december 2. 12:50 2019. dec. 2. 12:50

A magyar labdarúgás legjelentősebb alakja Dárdai Pál, aki még időben, huszonegy évesen lelépett a romlott hazai közegből. Rendbe tette a válogatottat, amely az ő munkája nélkül soha nem jutott volna ki a 2016-os Európa-bajnokságra. Mégis mostanáig kellett várni, hogy széles körben igazolódjon, valójában mennyit ér.

Köztudott volt, hogy az általa irányított Hertha BSC, amely nem tartozik a gazdag Bundesliga-klubok közé, erőn felül teljesített, amikor Dárdai vezetésével idényről idényre az Európa Liga-indulásért küzdött, s minden kétséget kizáróan a Bundesliga felső régiójába tartozott. Ahogy azonban teltek az évek, egyre többen szoktak hozzá a jó szerepléshez, mind többen vették készpénznek, hogy az egyesület ezzel a kerettel erre hivatott, s egyre kevésbé a siker kovácsát, inkább annak akadályát látták Dárdaiban. Amint jött egy viszonylag gyengébb idény, megváltak tőle.

A helyére érkező horvát edző tetemes összeget kapott a keret fejlesztésére, azzal az elvárással, hogy a Hertha mostantól a Bajnokok Ligáját érő helyezéseket célozza meg. A bajnokság harmadánál már nem a horvát tréner vezeti az edzéseket, a több pénzből összerakott csapat idén ugyanis a bennmaradásért küzd. Múlt kedd óta Jürgen Klinsmann próbálja megmenteni a berlini klubot, amely szombaton hazai pályán, a teljes második félidőt emberelőnyben játszva kapott ki a Borussia Dortmundtól. A Hertha kieső helyen áll.

Az igazán nagy formátumú vezetőt sokszor csak akkor ismerik fel, és ismerik el, ha már távozott. Dárdai Pál képességeit távolléte bármelyik sikeres idényénél fényesebben igazolja. Nagyszerű karakter, lassan legenda.