Deutsch Tamás cirkusza az Európai Parlamentben

HírKlikk 2023. november 22. 19:05 2023. nov. 22. 19:05

Bírálatokat váltott ki az Európai Parlamentben Deutsch Tamás képviselő meghirdetett eseménye, amelynek címe „Harc az antiszemitizmus ellen az oktatásban” – adta hírül a Politico reggeli hírösszefoglalójában „Magyar cirkusz” címmel. A rendezvényen a parlament minden képviselőjének megküldött meghívó szerint részt vesz Hölvényi György képviselő (Európai Néppárt), és több zsidó szervezet képviselője.

Tekintettel arra, hogy milyen gyenge teljesítményt nyújt az Orbán-kormány a saját hazájában az antiszemitizmus elleni harcban, mi – bizonyára sok kollégánkkal együtt –, ezt a meghívást erősen zavarónak látjuk, és nagyon nehéz hitelesnek tekinteni” – írta három képviselőnő. (Ketten a Megújuló Európa frakcióból, a harmadik zöld). A Politicohoz eljuttatott levél aláírói támogatják az antiszemitizmus ellen az oktatásban folytatott valós erőfeszítéseket.

A portál megkereste Deutsch Tamást, hogy foglaljon állást a három képviselő levelével kapcsolatban. A képviselő válaszában azokat támadta, akik „megpróbálják ezt az eseményt felhasználni az esemény és a magyar kormány elleni, félrevezető és hamis vádaskodásokon alapuló újabb politikai támadásra”.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom