Deutsch Tamás hazudik, amikor tagadja, hogy megszavazták Paks 2 leállítását az EP-ben

HírKlikk 2022. március 2. 09:54 2022. márc. 2. 09:54

A jegyzőkönyv bizonyítja, hogy a Fidesz képviselői támogatták az Ukrajna elleni agresszióról szóló állásfoglalást. Deutsch Tamás is megszavazta.

„Természetesen nem. Ennyi” – ezt válaszolta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő az atv.hu kérdésére, hogy valóban megszavazták-e az EP-ben Paks 2 leállítását a fideszes képviselők, és a Nemzetközi Beruházási Bank, az úgynevezett „kémbank” kitiltását.

A jegyzőkönyv szerint azonban a Fidesz EP-képviselői is támogatták az állásfoglalást, amely 637 igen és 13 ellenszavazatot kapott, 26-an tartózkodtak.

Ujhelyi István a Facebookon válaszolt a fideszes politikus korábbi, szavazást tagadó bejegyzésére. A szocialista EP-képviselő azt posztolta: „Deutsch Tamás szerint hazudok arról, hogy megszavazták a szankciókkal teli állásfoglalást, benne a Roszatommal kapcsolatos rendelkezést. Ezek meg a fideszesek igenlő szavazatai a teljes dokumentum végszavazásánál."  Ujhelyi itt fotót is közölt a jegyzőkönyvről, amin látszik, hogy az igennel szavazók között ott vannak a fideszes képviselők, köztük Deutsch is.