Die Presse: trükk volt az Integritás Hatóság felállítása

HírKlikk 2023. szeptember 19. 17:10 2023. szept. 19. 17:10

Magyarország újabb trükköt vet be az uniós támogatások ellenőrzésénél. Hogy hozzájusson végre a brüsszeli pénzekhez, a Fidesz létrehozta az Integritás Hatóságot, ám a közbeszerzések ellenőrzésére szolgáló hivatal a gyakorlatban papírtigrisnek bizonyult – írja a Die Presse.

A konzervatív osztrák lap az előfizetői számára elérhető írásában példát is hoz, alátámasztandó a fenti megállapítást. A hatóság a minap szóvá tett egy igen megalapozott gyanút, ám mind a rendőrség, mind az igazságszolgáltatás leseperte az asztalról az ügyet a pályáról.

Az ügyet az Átlátszó szellőztette meg. Arról van szó, hogy Győr öt éve három vállalkozással több száz megbízásról kötött keretszerződést, és mind a háromról az a hír járja, hogy erősen kötődik a hatalomhoz. Ám az látszik, hogy fogatlan fenevad az ilyen visszaélések kiszűrésére hivatott testület. Nem tud ugyanis mit tenni a disznóságok ellen, mert más állami szervek ezt megakadályozzák – állapítja meg a Die Presse.

Pedig a kormánynak a súlyos gazdasági gondok miatt nagyon kellenének a milliárdok, de a jelek szerint hiábavaló a bizakodás, mert az e célra szolgáló hatóság nem tudja beváltani a hozzáfűzött reményeket. Az EU éppen azt veti a magyar vezetés szemére, hogy jelentős brüsszeli szubvenciók tűnnek el kézen-közön.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom