Dobrev Klára pofán csaphat egy lakájmédiás sajtómunkást

Föld S. Péter 2019. február 28. 10:15 2019. feb. 28. 10:15

Korrupciógyanús ügyekbe keveredhet a későbbiekben Dobrev Klára. Ezt írja cikkének címében a hirado.hu. Keveredhet. A későbbiekben. Akár. Feltéve, ha. Amennyiben.

Nem vitatkoznánk velük, mert ez egy olyan ország, ahol bármi megtörténhet. Dobrev Klárával és másokkal is. Van, akivel a korrupciógyanús ügyekbe keveredés már meg is történt. Tessék megnézni az OLAF jelentést, Polt Péter biztos szívesen megmutatja.

Én egyébként azt is el tudom képzelni, Dobrev Kláráról, hogy nyer a lottón. Vagy azt, hogy nem nyer. Mindkettőnek több valóságalapja van, mint a hirado.hu cikkében szereplő mondatnak. Megeshet, hogy Dobrev Klára megnöveszti a haját, vagy levágatja még rövidebbre. Láttunk már hasonlót.

Esetleg jól pofán csapja azt az újságírót, aki leírta ezt a légből kapott aljasságot. Vagy a szerkesztőt, aki megrendelte tőle a cikket. Esetleg azt, aki utasította a szerkesztőt, hogy járassák le Dobrev Klárát. Mindegy hogyan, az sem baj, ha helyreigazítás lesz a vége, pénz nem számít, Van az adófizetőknek dögivel, eddig is ők állták a lakájmédia hazugságainak költségeit, ezután sem lesz másképp.

Az viszont tény, hogy a hirado.hu és a lakájmédia többi zászlóshajója hazudik. Nem hazudhat, feltételes módban, hanem hazudik. Kijelentő mód.

Megkérdezhetnénk tőlük és társaiktól: miért hazudtok? Túl azon, amit úgyis tudunk. Mert a gazdátok ezért tart benneteket. Hazugságra, hírhamisításra, elhallgatásra szerződtetek. Azért kapjátok a fizetéseteket, hogy ne arról írjatok, ami van, hanem arról, amit a gazdátok, a kormány kommunikálni szeretne.

Jó, rendben lelketek rajta. De van valami, amit nem árt, ha végiggondoltok. Felnőtt emberek vagytok, többen közületek tanultnak mondhatók. Nektek is tudnotok kell, amit minden normálisan gondolkodó ember tud: hogy semmi tart örökké.

Még a gazdátok, Orbán hatalma is véget ér egyszer. Ha még mindig nem lenne világos: lesz idő, amikor majd a lapjaitokat, tévéiteket nem fogják közpénzből finanszírozni. Át kell térni az igazmondásra. Mit mondtok majd akkor?

Hogy parancsra tettétek? Sajnáltatjátok majd magatokat? Szavakat, szánalmas félmondatokat rángattok elő, amelyekkel azt igyekeztek igazolni, hogy ti belülről bomlasztottatok? Élni kellett, mert hitelt vettetek fel a lakásra, autóra, nyaralóra?

Mit mondtok majd a gyerekeiteknek, akik megkérdezik: Apa, miért hazudtál? Anya, igaz az, hogy ti egy időben undorító, gátlástalan gazemberek voltatok?

Lesznek majd kérdések.