Donáth Anna újból kirohant Gyurcsány ellen

HírKlikk 2023. november 12. 13:45 2023. nov. 12. 13:45

 „Igaz beszéd, igaz ország” címmel mondott beszédet a Momentum küldöttgyűlésén Donáth Anna. Kínos osztálytalálkozóhoz hasonlította  a 2022-es összefogást majd hadat üzent Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak, és kijelentette: új politikai kultúrára van szükség.

Donáth Anna elmondta: nem távolodtak el a kezdeti értékeiktől és céljaiktól – írja az Index

Azt mondtuk, hogy az országnak új politikai generációra van szüksége, ami új politikai kultúrát fog megvalósítani – húzta alá az EP-képviselő. Hangsúlyozta, hogy az igazi kérdés, amire a választ kell keresni az, hogy hogyan lesz kormányváltás? 

Közölte, hogy ennek három feltétele van:  kell a kormánnyal elégedetlen többség, egy kormányzóképes ellenzék, és ami a legfontosabb: hitelesség.

A kormányzóképesség minimumfeltételei közé sorolta a világos programot, víziót, szakpolitikai csomagot. Szükség van szerinte felkészült politikusokra is, akik ezt a tervet át tudják adni a választóknak, és helyi szinten is el tudják helyezni. Szükség van szakértői holdudvarra, valamint országos hálózatra, beágyazott, helyi szervezetekre, „nem lehet mindent felülről kitalálni, kell, hogy ott legyenek helyben politikusok, aktivisták, szervezetek, közösségek”.

Az EP-képviselő szerint 2022-ben nem látták kormányzóképesnek az ellenzéket, pedig volt közös program, felkészült politikusok, lefedték az egész országot, de hiányzott a hitelesség, „a hitelességünk azon áll, hogy elhiszik-e rólunk, hogy mi tényleg jobban csinálnánk, mint azok, akik visszaélnek a hatalommal. A magyar választók hozzászoktak ahhoz, hogy a politikusok hazudnak, hülyének nézik őket, kialakult az a kép, hogy csak a saját zsebüket akarják megtömni, a pénz és a hatalom megtartásáért bármire képesek. Ez az a bizalmatlanság, amiért az ellenzék nem tudja elvinni az urnákhoz a választókat, ezért nincs kormányváltás.”

„Nincs hitele ma a magyar ellenzéknek, mert a választók nem hiszik el az ellenzék egészéről, hogy jobbak lennének, mint a Fidesz. Ennek két oka van: az egyik maga a Fidesz, 13 éve számolatlanul költik a pénzt az ellenzék lejáratására. A másik ok, a Demokratikus Koalíció és annak az elnöke. A Fidesznek nem kell mást csinálna, mint amit csinálnak, elkezdeni gyurcsányozni” – mutatott rá Donáth Anna, hozzátéve: Orbán Viktort joggal kritizálhatják, hogy a világgazdasági konjunktúrában gyenge teljesítményt nyújtott, hogy hazudott a gazdaság valós állapotáról, „de mennyire hiteles ettől az ellenzéktől ez a kritika, ha ugyanezeket el tudjuk mondani a DK elnökéről is? A Fidesz kíméletlenül ki is használja ezt, egyetlen név végtelen ismétlésével újra és újra emlékeztet mindenkit erre” – tette hozzá Donáth Anna.

Szerinte az a legszomorúbb, hogy a DK nemcsak korábbi hibáiért nem vállal felelősséget, hanem újra és újra elköveti ugyanazt, „hazugsággal kampányolnak, tévedhetetlennek hirdetik magukat, ez a hazugság kultúrája, ez segíti a Fidesz hatalomban maradását”

Donáth Anna szerint új politikai kultúrára van szükség, ami visszaállítja a választók bizalmát. Ezt már ténykérdésnek tartja, „addig nem lesz kormányváltás, amíg nem állítjuk vissza az ellenzék hitelességét, és addig nem tudjuk visszaállítani, amíg nem tudjuk az igazság kultúrája nevében új alapra helyezni az együttműködést”.

A Demokratikus Koalíció aktív szerepet vállalt a Jobbik ledarálásban, a szocialisták választóinak elszívásában, az LMP-t a DK KDNP-jeként emlegetik, Budapesten Karácsony Gergelyt sarokba szorították. Egyedül mi maradtunk, a Momentum az utolsó mohikán. Ha mi nem állunk bele az igazság kultúrájának képviseletébe, akkor generációk tapasztalják meg, milyen a NER-ben élni – üzent újra a DK-nak Donáth Anna.

A Momentumnak az a célja, hogy 2024-ben az önkormányzati választásokon minden településen és minden budapesti kerületben egy jelölt álljon szembe a Fidesz jelöltjével. Készek és nyitottak helyben az együttműködésre, „sehol nem múlhat rajtunk a sikeres választás”. Mindenhol azt a jelöltet támogatják, aki a helyiek szemében hiteles, esélye van nyerni, és személye nem mond ellent az igazság kultúrájának. Ha ebben nem tudnak megegyezni a pártokkal, akkor előválasztást kérnek.

Donáth Anna a kormányváltás további feltételeként említette a jobban letisztult ellenzéki térfelet. Nem politikusokból van sok az ellenzéki oldalon, hanem a pártokból. Sok, önmaga túléléséért küzdő pártszervezetre nincs szükség – emelte ki.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom