Dr. Tóth Bertalan: a Fidesz nem vetett véget a rezsihazugságnak

HírKlikk 2023. október 31. 18:20 2023. okt. 31. 18:20

Leszavazta a fideszes többség, hogy az MVM ne sarcolhassa meg a magyar családokat az igazságtalan számlázással – jelentette be a gazdasági bizottság ülése után dr. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője. 

A szocialista képviselő szerint az MVM diszkriminatív számlázási módszerekkel él, és különbséget tesz az úgynevezett átalánydíjasok és a diktálás alapján számlákat befizető családok között. Dr. Tóth Bertalan az országgyűlés gazdasági bizottságának ülése után bejelentette: a Fidesz nem volt partner abban, hogy a diszkriminatív számlázási módszert törvényi szabályozással szüntessék meg. „Abban sem volt partner a Fidesz, hogy megoldjuk azt a hihetetlen és lehetetlen helyzetet, hogy vannak olyan családok, akik hiába fogyasztanak egészében átlagfogyasztás alatt, mégis egyes alkalmakkor versenypiaci árat kell fizetniük” – fogalmazott az MSZP országgyűlési képviselője. „Legyen szó olyan családról, ahol jár a családi kedvezmény, több mint három vagy annál több gyermek van a háztartásban, de olyan is, aki diktál és egész évben fele annyit fogyaszt, mint az átlagfogyasztás, mégis, egyes hónapokban versenypiaci árat kell fizetnie” – tette hozzá dr. Tóth Bertalan, aki korábban törvényjavaslatot nyújtott be, hogy ezt a számlázási gyakorlatot az MVM ne folytathassa. 

„A törvényjavaslatot a gazdasági bizottságban a Fidesz leszavazta, ezért sajnos marad az MVM diszkriminatív és igazságtalan számlázási módja. Nagyon bízom benne, hogy a másik eljárás esetében, amit indítottam a Gazdasági Versenyhivatalnál, ott már valóban a jog fog érvényesülni és nem az a politikai szándék, hogy megsarcolják magyar családokat a gázszámla fizetés és a rezsiköltség kapcsán. Ez az a rezsihazugság, amelynek a Fidesz most nem vetett véget” – mondta el dr. Tóth Bertalan. 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom