Durván szarozik a Fidesz a vereség után Szekszárdon

HírKlikk 2019. november 11. 10:46 2019. nov. 11. 10:46

„A mai nap margójára: Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet legel!” Szóltam, most szóltam! – idézi a Magyar Hang Böröcz Mátét, a szekszárdi fideszes polgármester kabinetvezetőjét, aki a vasárnapi megimsételt, és újra elbukott választás után ezt írta ki a Facebookra.

Böröcz Máté előbb idézett posztjához Kapitány Zsolt, a Tolna Megyei Közgyűlés fideszes képviselője fűzött kommentárt: „Ha a szart kocsival viszik, rögtön trágyának hívatja magát!!! Pedig csak szar marad.”

Ahogy a portál írja, a fideszesek sértettségét az váltotta ki, hogy mindkét kormánypárti önkormányzati képviselőjelölt alulmaradt az ellenzéki pártok által támogatott Éljen Szekszárd (ÉSZ) nevű civil egyesület jelöltjeivel szemben, ráadásul sokkal nagyobb különbséggel veszítettek, mint október 13-án. Ezzel eldőlt, hogy a fideszes óvás ellenére ellenzéki többségű lesz Szekszárd közgyűlése.

Haag Éva eddigi fideszes alpolgármester 83 szavazattal kapott ki Csötönyi Lászlótól, az ÉSZ jelöltjétől (októberben csak 16 voks volt a különbség), Szegedi Attila (Fidesz) pedig 76–tal kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki Faragó Zsoltnál, miközben egy hónappal ezelőtt még csak 14 voks döntött Faragó javára.

Forrás: Magyar Hang