Ebben a magyar kórházban megszüntették a hálapénzt

HírKlikk 2019. december 24. 06:26 2019. dec. 24. 06:26

Plakát hirdeti a hálapénz-mentes ellátást a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti intézetének gyermektraumatológiáján.

A hirdetmény december 18-án került ki a váró falaira, de Kassai Tamás osztályvezető főorvos szerint, négy-öt éve gyakorlat, hogy sem a nővérek, sem az orvosok nem fogadnak el hálapénzt a baleseti ellátásra érkező kicsik szüleitől. A Népszava úgy tudja, hogy a deklaráció kiírása előtt, az osztályon dolgozózó orvosok, nővérek, gyógytornászok és más szakemberek titkos szavazással nyilváníthatták ki, hogy elfogadják-e a kiírással járó szabályokat. Egyhangú támogatást kapott, hogy az osztály nyíltan vállalja: hálapénz-mentes.

A hirdetmény szövege szerint, a dolgozók a sérült betegek ellátásakor nem várnak el és nem fogadnak el anyagi ellenszolgáltatást. „Munkánkat a szakmai szabályok és legjobb tudásunk alapján, a gyerekek érdekében végezzük. Amennyiben elégedett és ezt szeretné kifejezni, kérjük, ezt szóban és írásban tegye meg.” Ha valaki mégis mindenáron adományozni szeretne, az megteheti a kórházi alapítvány számláján.

A Népszava úgy tudja, az országban mindössze néhány olyan hely van (Szegeden a gyermek- és a felnőtt intenzív, a sürgősségi és a pszichiátriai osztályok, a Péterfyben a gyermektrauma és a kórház intenzív osztálya, hamarosan pedig a felnőtt baleseti ambulancia), ahol hasonlóan deklarálják a hálapénz-mentességet.

Forrás: Népszava