Egy Bomba jó történet

Föld S. Péter 2019. szeptember 17. 18:31 2019. szept. 17. 18:31

Amennyiben a választók is úgy akarják, úgy Bomba Gábor, az ellenzék jelöltje lesz Szekszárd következő polgármestere. Nincs ebben semmi különös, mondhatni, evidencia, hiszen választás lesz október 13-án, akire többen szavaznak, az nyer. Ám a történet mégsem ilyen egyszerű. Bomba Gábort ugyanis felnyomták a választási bizottságnál, mondván, hogy visszaél a Bomba energiaital ismertségével, és a népszerű termék nevével kampányol.

Azt hihetnénk, hogy ez csak egy rossz vicc, valamely pihent agyú humorista találta ki, és normális országban persze vicc is volna, de Magyarország nem normális, hanem vicces hely, a keresztény szabadság országa.

A helyi választási bizottság amúgy azzal utasította el a panaszos beadványát, hogy Bomba Gábor neve nem alkalmas a választók megtévesztésére, vagyis, s ezt már mi tesszük hozzá, senki normális ember nem téveszt össze egy férfiembert egy energiaitallal. Ennek megfelelően Bomba Gábor indulhat a választáson, és ha úgy alakul, nyerhet is a saját nevén.

Ennyi volna ebben a történetben, sőt, még ennyi sem, meg sem írtuk volna, de ahogy mondani szokták, nem mi kezdtük. Ha a panasztevő nem jelenti fel Bomba Gábort, akkor mi sem írnánk róla, igaz, akkor valami mással kellett volna támadni az ellenzék polgármesterjelöltjét,

Jut eszünkbe, nekünk Tarlós István főpolgármester (jelölt) neve gyanús. És egyáltalán nem csodálkoznánk, ha a magyarországi tarlók tiltakoznának Tarlós névhasználata ellen, mondván, visszaél azzal, hogy a tarlókról mindenki tudja, hogy micsodák, Tarlós ezt használja ki, ezzel él vissza, így próbálja Budapesten nem igazán népszerű imázsát valamelyest növelni.

Beadványt is fabrikálhatnánk az ügyben, amelyet persze az illetékes bizottság elutasítana. És persze jól tenné, ha így tenne, mindenki mégsem lehet teljesen hülye, jogos elvárás, hogy legalább az illetékes bizottságok egy része maradjon relatíve normális, ha már az ország jó részét sikerült teljesen meghülyíteni.